Home » Svečanim defileom i polaganjem vijenaca u Bijeljini obilježen Dan VRS

Svečanim defileom i polaganjem vijenaca u Bijeljini obilježen Dan VRS

Piše SAVA Media

Gradska boračka organizacija Bijeljina, zajedno sa predstavnicima Ratnih jedinica koje su formirane na ovoj teritoriji, nadležnim organima Lokalne samouprave, predstavnicima 3. pješadijskog Republika Srpska puka, a uz blagoslov Srpske Pravoslavne crkve, danas su obilježili Dan Vojske Republike Srpske, Dan Semberskih Ratnih jedinica i Dan 3. pješadijskog Republika Srpska puka.

Pukovnik Nebojša Jovanović, komandant 3. pješadijskog bataljona i komandant kasarne “Vojvoda Stepa Stepanović” u Bijeljini rekao je da njegov bataljon pored vojnih zadataka, čuva i njeguje tradiciju vojske RS.

“VRS je 1992. godine osnovana kao logičan odgovor na prijetnju i mržnju koja se u to vrijeme nadvila nad srpskim narodom. Zahvaljujući tome mi danas živimo u miru i slobodi u RS. Kao živa cjelina, VRS nije i neće prestati da živi dokle god je u našim srcima”, istakao je pukovnik Jovanović.

Miodrag Stevanović, predsjednik GBO Bijeljina rekao je da je danas najsvečaniji dan za sve pripadnike VRS.

“Mi borci smo se i danas okupili da se poklonimo našim saborcima koji su dali svoje živote za RS. Nikad nećemo zaboraviti ulogu VRS u stvaranju naše otadžbine. Iduće godine ćemo obilježiti 30 godina od osnivanja VRS i to će sigurno biti obilježeno na najvećem mogućem nivou”, poručio je Stevanović.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović istakao je da je obaveza svih građana RS da se bore za današnji patriotizam, odnosno za bolji društveni i socijalni položaj i status boračke populacije, porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i svih društveno osjetljivih grupa i da se jedino na taj način može vratiti dug RS.

Slične novosti

Komentari