Home » Šulić: Šmit potvrdio da ne zna šta radi

Šulić: Šmit potvrdio da ne zna šta radi

Piše INFO

Član Glavnog odbora SNSD-a Denis Šulić rekao je za ATV da je Kristijan Šmit svojom najnovijom odlukom pokazao još jednom da ne zna šta radi.

“Gospodin Šmit je za Republiku Srpsku bio i ostao samo turista bez odluke Savjeta bezjbednosti i bez procedure po kojoj se bira visoki predtsavnik, Šmit to ne može biti – bar za vlast Republike Srpske.

Kako kaže Šulić, u Srpskoj, nažalost, postoje opozicione političke organizacije koje priznaju Šmita što nije dobro za Republiku Srpsku.

“U narednom periodu Republika Srpska će nastaviti da čuva sve one stvari koje su joj date Dejtonskim mirovnim sporazumom. Važno je ono što je predsjendik Srpske Milorad Dodik uvijek isticao – da je narod Republike Srpske birao ovu vlast, da narod Republike Srpske stoji iza ove vlasti i predsjednika Dodika kao neprikosnovenog lidera i mi kao SNSD i kao ljudi koji su odgovorni u Republici Srpskoj ćemo nastaviti dalje da donosimo sve one odluke koje su važne za očuvanje institucija i nadležnosti Republike Srpske a naša ruka je idalje, naravno, ispružena prema ljudima u FBiH da razgovaramo o važnim temama”, rekao je Šulić.

Šulić je naglasio da miješanje međunarodne zajednice u unutrašnje stvari BiH nikada nikome nije donijelo ništa dobro.

“Svako miješanje međunarodne zajednice u BiH nikada nije donijelo nikome ništa dobro pa ni onima koji se, nažalost, pozivaju na tu međunarodnu zajednicu. Pod takvima mislim na političko Sarajevo – ni njima to miješanje međunarodne zajednice nije ništa dobro donijelo jer je to njihove miješanje dovelo samo do daljih blokada unutra BiH a one nisu dobre ni za koga unutar BiH“, rekao je Šulić.

Slične novosti

Komentari