Home » Stevandić i Volodin potpisali sporazum o saradnji između ruske Dume i NSRS

Stevandić i Volodin potpisali sporazum o saradnji između ruske Dume i NSRS

Piše INFO

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić sastao se danas u Moskvi sa predsjednikom Državne dume Vjačeslavom Viktorovičem Volodinom i tom prilikom dva predsjednika potpisali su sporazum o saradnji između ruske Dume i Narodne skupštine Republike Srpske.

Na sastanku je potvrđena odlična saradnja između Ruske Federacije i Republike Srpske, te je naglašeno kako se ona razvija zahvaljujući aktivnostima pređsednika Republike Srpske i Ruske Federacije.

Oba predsjednika parlamenta naglasili su potrebu da poslanici zakonski sprovedu odluke Vladimira Putina i Milorada Dodika, što građani od njih i očekuju.

Na sastanku je naglašeno da je dodatno razvijanje odnosa Republike Srpske i Ruske Federacije nešto što podržavaju oba parlamenta, te da današnje potpisivanje sporazuma podiže saradnju između parlamenata na novi nivo.

Volodin je naglasio da razvijanje saradnje podržavaju svi poslanici u Državnoj dumi.

  • Svi smatraju da je ispravno tražiti nove formate interakcije kako bi bili efikasniji, približavali svoje pozicije i što je najvažnije, radili na krajnjem rezultatu, razvijajući odnose u interesu građana Republike Srpske i Ruske Federacije – rekao je Volodin.

Stevandić je takođe izrazio svoje zadovoljstvo što se saradnja Državne dume i Narodne skupštine Republike Srpske razvija, te nadu da će saradnja, zahvaljujući potpisivanju sporazuma, dodatno ojačati.

Volodin je tokom sastanka rekao da će Državna duma, zajedno sa Savjetom Federacije, usvojiti zajednički apel parlamentima svijeta i međunarodnim parlamentarnim organizacijama u vezi sa 25. godišnjicom bombardovanja Јugoslavije od strane zemalja NATO.

Na sastanku je zaključeno da će obe strane ostati posvećene pravu na samoopređeljenje u skladu sa Poveljom Ujedinjenih nacija, prema kome svaka nacija ima pravo odrediti vlastiti suvereni status i međunarodni politički status bez spoljnog pritiska ili uticaja.

Slične novosti

Komentari