Home » Srbija popravlja rezutat u Nišu

Srbija popravlja rezutat u Nišu

Piše INFO

Košarkaši Srbije će u nedelju od 21.00 u Nišu dočekati selekciju Belgije u meču šestog kola grupe A prve faze kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Dve reprezentacije imaju identičan skor, 3-2, dok je lider Letonija, sa učinkom 4-1.

“Orlovi” su upravo od Letonije u Rigi poraženi pre nekoliko dana (66:59) čime su sebi zakomplikovali put do Mundobasketa.

Svaki bod je važan, pošto nakon ove, sledi druga faza, u kojoj se Srbija ukršta sa Grčkom, Turskom i Velikom Britanijom.

“Radujemo se što smo ovde, što ćemo imati punu dvoranu koja nam je neophodna da bismo dali maksimum i probali da pobedimo. To nam je važna utakmica, daje nam šanse da se kvalifikujemo za Svetsko prvenstvo. Govorio sam pre mesec dana, pre dva meseca, ali su neki ljudi rekli da “Pešić traži izgovor” jer ako ne možemo da pobedimo Letoniju u Rigi i Belgiju u Nišu, mi ne treba da postojimo. Velika je razlika, nismo napredovali. Imam pravo da to kažem, najviše pamtim, a i najstariji sam ovde”, rekao je selektor Svetislav Pešić.

Srbija i Belgija su se sastali u novembru prošle godine u Monsu, kada su domaćini slavili rezultatom 73:69.

Naš tim biće dodatno oslabljen u ovom susretu, pošto na terenu neće biti Marka Jagodića Kuridže, kao ni Danila Anđušića.

Slične novosti

Komentari