Home » ŠAMAC: Motkom napao policajca, pa gasnim pištoljem pucao na pripadnike Žandarmerije

ŠAMAC: Motkom napao policajca, pa gasnim pištoljem pucao na pripadnike Žandarmerije

Piše INFO

ŠAMAC – M.H . uhapšen je u petak oko 23.30 časova nakon što je u pravcu policijskih službenika ispalio najmanje tri metka iz gasnog pištolja, saopštila je Policijska uprava Bijeljina.Naime, kako se navodi u saopštenju, policijskoj stanici Šamac, 22. oktobra 2021. godine oko 19.30 obratila se A.V. koja je prijavila M.H. da je vrebalno napao i upućivao joj prijetnje, nakon čega je u neposrednoj blizini Policijske stanice Šamac, fizički napao njenog brata, nanijevši mu povrede u predjelu ruke i abdomena.

„Prijavljeni M.H. je ispred zgrade Policijske stanice Šamac fizički napao i policijskog službenika drevenom motkom, dok je u drugoj ruci držao veći nož (mačetu) spremnu da upotrebi prema policijskim službenicima, da bi se nakon toga udaljio svojim pasatom“, navodi se u saopštenju. Kako se dodaje, radom na terenu automobil M.H. je pronađen u dvorištu njegove porodične kuće, a isti je odbijao da izađe iz kuće na zahtjev policijskih službenika, kao i bilo kakvu dalju saradnju sa policijom.„S obzirom na ispunjenost zakonskih uslova od strane Jedinice žandarmerije Policijske uprave Bijeljina izvršen je ulaz u kuću, kojom prilikom je M.H. u pravcu policijskih službenika ispalio najmanje tri metka iz gasnog pištolja nakon čega je oko 23,30 časova uhapšen“, dodaje se u saopštenju.Po naredbi Osnovnog suda u Šamcu, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, 23. oktobra 2021. godine od strane policijskih službenika izvršeno je pretresanje kuće i pomoćnih objekata koje koristi M.H

Prilikom pretresanja pronađeni su i privremeno oduzeti dva gasna pištolja sa određenom količinom pripadajuće municije, mačeta, dva lovačka i jedan preklopni nož, kao i oko 33 grama materije asocira na marihuanu“, navodi se u saopštenju.

Nakon završene kriminalističke obrade lica, isti je uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima nasilničko ponašanje i sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje predat u nadležnost i na dalje postupanje Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju.

Izvor:Nezavisne

Slične novosti

Komentari