Home » Priština nema gde da kupi struju

Priština nema gde da kupi struju

Piše INFO

Portparol vlade privremenih prištinskih institucija Perparim Krieziu kaže da je vlada preduzela mere povodom energetske krize, ali da su posledice neminovne.

Prema njegovim rečima, uzrok tome je što je kriza globalna a Kosovo 20 godina nije uspelo da unapredi svoje proizvodne kapacitete.

Krieziu je rekao da se stalno radi na minimiziranju posledica, a naveo je da je vlada za KEK izdvojila 20 miliona evra za subvencionisanje potrošnje električne energije kako bi se izbeglo poskupljenje struje i obezbedilo stabilno snabdevanje, prenosi Kosovo onlajn.

“Preduzete su mere da se kriza amortizuje, ali kada je kriza globalna i Kosovo 20 godina nije uspelo da unapredi svoje kapacitete, nužno, uprkos našim nastojanjima da budu što manje i minimalne, posledice su skoro neizbežne”, rekao je Krieziu za Kosovo pres.

On je naveo da Kosovo ima ograničene energetske kapacitete i da se potrošnje mora pokriti i iz uvoza. Zbog globalne energetske krize, on kaže da su osnovni problem rastući troškovi i nedostatak energije koja se može kupiti.

Prema njegovim rečima, Kosovo ima ograničene kapacitete i zastarelu tehnologiju koji tokom zime ne uspevaju da odgovore na potrebe građana za električnom energijom.

Slične novosti

Komentari