Home » Postignut dogovor da Izborni zakon BiH, do idućeg petka, bude usvojen u parlamentarnoj proceduri

Postignut dogovor da Izborni zakon BiH, do idućeg petka, bude usvojen u parlamentarnoj proceduri

Piše INFO

Spremni smo da pokušamo u narednih par dana da uputimo Izborni zakon BiH na odlučivanje u Parlamentarnu skupštinu i da vidimo na koji način možemo da deblokiramo evropski put, rekao je Milorad Dodik predsjednik SNSD-a nakon održanog sastanka partnera u vlasti na nivou BiH.

Žao nam je što je došlo do zastoja nakon dobijanja statusa pregovarača, došli smo u situacilu da tražimo rješenje – rekao je Dodik.

 

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović rekao je da bi problemi u BiH bili riješeni usvajanjem izbornog zakona BiH u Parlamentarnoj skupštini BiH.

– Čini mi se da je rješenje u tome da do idućeg petka u parlamntarnoj proceduri usvojimo izborni zakon BiH – rekao je Čović.

Predsjedik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je da će sutra biti usvojen Izborni zakon Republike Srpske.

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić je istakao da mu je žao što je zaustavljen početni zamah koji je napravljen.

– Ovaj današnji sastanak je završen na način da smo opredijeljeni da, kako su to rekli i moji prethodnici, se pokušamo vratiti na EU put, da deblokiramo taj, da se okrenemo rješavanju pitanja. I ono što smo dosad postizali je da zajedničkim dogovorom dođemo do zakonskih rješenja koja ćemo mi donositi, a ne koja će biti nametnuta – rekao je Nikšić.

Predsjednik stranke Narod i pravda Elmedin Konaković istakao je da je danas tokom razgovora bio drugačiji ambijent.

– Politički akteri su se uspjeli dogoviti o veoma, veoma teškim pitanjima i zaslužili i tu vrstu nagrade i potvrde da se vrijedi razgovarati i dogovarati zvaničnim stavom Brisela koji vodi ka EU integracijama – dodao je on.

 

Slične novosti

Komentari