Home » Pandurevićeva isprozivala Dodika i Tegeltiju

Pandurevićeva isprozivala Dodika i Tegeltiju

Piše INFO

Još se nije osušila tinta na zaključcima SNSD o vraćanju nadležnosti u oblasti odbrane, indirektnih poreza i pravosuđa, a Zoran Tegeltija i Milorad Dodik stavili su svoj potpis na zapošljavanje 500 pripadnika Oružanih snaga BiH i Ministarstvu odbrane BiH su povećali budžet za 19 miliona KM.

To je poručila Aleksandra Pandurević, član GO SDS, komentarišući Prijedlog budžeta institucija BiH za 2022.godinu koji je usvojilo Predsjedništvo BiH i o kojem će se PS BiH izjasniti iduće sedmice.

– Tako je budžet institucija BiH za 2022. godinu u potpunosti demaskirao politiku laži i obmana SNSD. Dok u pričaju o vraćanju nadležnosti i jačanju Republike Srpske, u Sarajevu revnosno grade i učvršćuju ono što „vraćaju“ – dodaje Pandurevićeva.

Kako Dodik i SNSD „ukidaju“ Oružane snage BiH, UIO i VSTS, dodaje on, njbolje govori njihov nikad veći budžet.

– Za Ministarstvo odbrane su predložili dodatnih 19 miliona KM i zapošljavanje 500 novih vojnika. Budžet UIO povećali su za 21 milion KM i tamo planiraju zaposliti još 100 ljudi, dok su VSTS koje takođe ukidaju častili sa povećanjem budžeta od 1,2 miliona KM, Sud BiH sa 2,4 miliona KM, a Tužilaštvo BiH sa 1,7 miliona KM – navodi Pandurevićeva i dodaje da je do kraja godine planirano zapošljavanje 1.300 lica u institucijama BiH.

Podsjeća da za vrijme kada je SDS bio vlast u Savjetu ministara, budžet institucija BiH nije povećan ni jedan fening.

– Zapošljavalo se samo na upražnjena radna mjesta kada neko ode u penziju ili da otkaz. Zoran Tegeltija i Milorad Dodik pak ove godine predlažu povećanje budžeta institucija BiH za 77 miliona KM, dok su ga prethodne dvije godine povećali za 61 milion KM. Dakle, rezultat trogodišnje vlasti SNSD u Sarajevu jeste povećanje budžeta institucija BiH za 138 miliona KM i hiljade novih zaposlenih – ističe Aleksandra Pandurević.

Dok u Narodnoj skupštini Republike Srpske, kako kaže, režim manipuliše građanima bacajući parole ”vojsko i carinici voljno”, u institucijama BiH najviši funkcioneri Republike Srpske prave nikada jače Oružane snage i UIO.Vrlo lako se sa svojim partnerima iz Federacije dogovore o većem budžetu, predizbornim zapošljavanjima, samo ne mogu da se dogovore da urade nešto korisno za ovaj narod – da smanje akcize na gorivo – zaključuje Pandurevićeva, saopšteno je iz SDS.

Slične novosti

Komentari