Home » Narodni front Jelene Trivić neće doći na miting “Srpska te zove”

Narodni front Jelene Trivić neće doći na miting “Srpska te zove”

Piše INFO

Narodni front Jelene Trivić neće učestvovati na mitingu koji je najavljen od strane vlasti Republike Srpske u četvrtak, poručili su danas iz ove stranke.

Oni navode da nikada nije bilo, niti će ikada biti sporno da po ključnim nacionalnim temama iskažu odgovornost, kao što je slučaj sa Rezolucijom o Srebrenici. Dodaju da su ogorčeni i da iskazuju svoje najdublje protivljenje što će se ona naći na sjednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija i osuđuju njeno eventualno usvajanje.

„Međutim, miting u četvrtak biće samo igrokaz vlasti u kojem je tema pomenute Rezolucije iskorišćena kao paravan za stvarnu temu koju vlast želi da nametne, a to je Izborni zakon Republike Srpske. Predsjedništvo Narodnog fronta je jednoglasno u odluci da ne učestvujemo na pomenutom mitingu, jer je ovdje Rezolucija o Srebrenici zloupotrijebljena kao pokriće za spasavanje režima“, ističu u Narodnom frontu.

Iz ove stranke kažu da će Narodni front uvijek biti na liniji odbrane srpskih interesa, ali „nikada u koloni sa onima koji su ekonomski, moralno i demografski opustošili Republiku Srpsku i da su ti njihovi stavovi nepromjenjivi“.

Naveli su da će podržati izvještaj Gideona Grajfa, ali postavljaju pitanje zašto sada daju na usvajanje Narodnoj skupštini taj Izvještaj i zašto to nije učinjeno ranije?

„Zbog svega navedenog, a naročito zbog onog odgovora, a svi znaju i čijeg, u kojem se kaže: ‘ja znam savršeno dobro šta je bilo…’, nećemo podržati miting vlasti jer ga smatramo licemjernim“, poručili su iz Narodnog fronta.

U svjetlu odluke Narodnog fronta, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik saopštio je danas na konferenciji za novinare da se velikom mitingu u Banjaluci neće odazvati stranke u čijim kancelarijama sjede strani ambasadori koji ih primoravaju za takav postupak.

Slične novosti

Komentari