Home » Mediji: Danka pregažena vozilom pa bačena na divlju deponiju

Mediji: Danka pregažena vozilom pa bačena na divlju deponiju

Piše INFO

Mala Danka Ilić (2) iz okoline Bora u Srbiji pregažena je vozilom, a onda je tijelo bačeno na divlju deponiju, tvrde mediji.

Kako je potvrđeno, kriminalistička policija iz Bora uhapsila je radnike Javnog komunalnog preduzeća “Vodovod” Bor S.J. (50) iz sela Luka i D. D. (50) iz sela Zlot.

“Dvojica osumnjičenih u potpunosti su priznali izvršenje ovog zločina, a u toku je pretraga terena u potrazi za telom”, saopštio je MUP Srbije.

Policija, kako su rekli, nastavlja intenzivan rad na ovom slučaju.

“S.J. je osumnjičen da je službenim vozilom ‘fiat panda’ u Ulici Radomira Putnika udario dvogodišnju Danku, i usmrtio je. Zajedno sa kolegom D.D. tijelo djevojčice ubacili su u gepek vozila, nakon čega su se odvezli do divlje deponije na ‘Starobanjskom putu’ kod Bora gdje su tijelo izbacili sa desne strane puta”, rekao je ATV-u izvor blizak istrazi.

S.J. se na teret stavlja da je time počinio teško krivično djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, a drugi osumnjičeni za pomoć učiniocu. Obojica su uhapšena te im je određeno zadržavanje do 48 sati.

Istraga kriminalističke policije PU Bor ukazuje da se sve desilo 26. marta u 13.52, odnosno svega sedam minuta nakon što je, prema prijavi majke, djevojčica nestala.

“S.J. se na teret stavlja da nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju i uslovima na kolovozu usljed čega je prednjim desnim dijelom vozila udario u djevojčicu i usmrtio je”, navodi izvor iz istrage.

Danka Ilić nestala je 26. marta oko 13.45 u Banjskom polju kod Bora. Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem “Pronađi me”.

Slične novosti

Komentari