Home » Košarac: Dodik vodi odgovornu državničku politiku

Košarac: Dodik vodi odgovornu državničku politiku

Piše INFO

Zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara Staša Košarac rekao je danas da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik vodi odgovornu državničku politiku zahvaljujući kojoj Srpska pravi ogromne iskorake na međunarodnom planu.

Posljednja diplomatska ofaniziva predsjednika Dodika od suštinske je važnosti za verifikaciju međunarodnog položaja i podrške Srpskoj. Na najbolji mogući načim predsjednik Dodik, zajedno sa srpskim članom Predsjedništva BiH Željkom Cvijanović, afirmisao je Srpsku, njenu poziciju, ustavni kapacitet i sve vrijednosti – istakao je Košarac u objavi na društvenim mrežama.

On je podsjetio da je Dodik, za manje od dvije sedmice, imao susrete sa najznačajnijim liderima svijeta – predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom u Kazanju, bjeloruskim predsjednikom Aleksandrom Lukašenkom i premijerom Romanom Golovčenkom u Minsku, te u Antaliji sa predsjednikom Turske Erdoganom, premijerom Mađarske Orbanom, ruskim ministrom inostranih poslova Sergejom Lavrovom, šefom diplomatije Slovačke Јurajem Blanarom i specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajkakom.

Košarac je rekao da su rezultati ovih posjeta već vidljivi i biće sve vidljiviji u narednom periodu, jer odlični politički odnosi otvaraju vrata za jačanje bilateralne saradnje i snažan ekonomski razvoj, na korist svih građana i Srpske i BiH.

  • Ovim se pokazuje da je Srpska otvorena za saradnju i da je pouzdan partner na međunarodnom planu – rekao je on.

Košarac je istakao da je izuzetno važno što snažna diplomatska ofanizva dolazi u vrijeme velikih pritisaka kolektivnog Zapada, prije svega SAD-a, na predsjednika i druge zvaničnike Srpske.

On je dodao da se pokazalo da taj pritisak nije i neće uroditi plodom, kao što neće naći pogodno tlo u mnogim evropskim i svjetskim državama u odnosu prema Srpskoj i njenim narodnom voljom izabranim političkim predstavnicima.

  • Ujedno, razbijen je mit i srušeni su zluradi snovi kako domaćih, tako i inostranih “dušebrižnika” o tobože izolaciji Srpske – naglasio je Košarac.

Košarac je rekao da se jednom pokazalo da Srpska ima prijatelje u regiji, Evropi i svijetu, zahvaljujući odgovornoj politici lidera i državnika Milorada Dodika.

Slične novosti

Komentari