Home » Jović kao starter pružio sjajnu partiju u porazu Majamija od Golden Stejta

Jović kao starter pružio sjajnu partiju u porazu Majamija od Golden Stejta

Piše INFO

Košarkaši Majamija poraženi su od ekipe Golden Stejta rezultatom 113:92, a reprezentativac Srbije Nikola Jović ovaj meč je započeo kao starter u ekipi Hita i zabilježio je 11 poena, šest skokova i četiri asistencije.

Imali su košarkaši Majamija svojih prilika na ovom meču, i vodili su veći dio prvog poluvremena. Međutim, Golden Stejt je odigrao mnogo bolje u nastavku, dok je Majami stao na oba kraja terena. U odsustvu svojih ključnih igrača i većeg dijela prve postave, trener ekipe Hita pružio je priliku mladom reprezentativcu Srbije, Nikoli Joviću, da startuje na ovoj utakmici. On je za 30 minuta na terenu upisao 11 poena, šest skokova i četiri asistencije.

Utakmicu su bolje otvorili košarkaši Golden Stejta, koji su napravili seriju 13:5 predvođeni Tompsonom. Ovu početnu prednost uspjeli su da održe gotovo čitavim tokom prve četvrtine.

Košarkaši Majamija su, u završnici prve dionice, preko Adebaja odgovorili serijom 8:0, a već je i mladi reprezentativac Srbije, Nikola Jović, postigao sedam poena za izjednačenje svoje ekipe.

Ad
Report this ad as:
Animated
Offensive
Misleading
Ekipa Hita je poslije prvih 12 minuta košarke vodila rezultatom 26:24.

Uvodni minuti druge dionice ponovo su pripali Voriorsima, koji su poveli sa šest poena razlike. Majami je na ovo odgovorio serijom 11:1, čime je povratio kontrolu nad utakmicom.

Košarkaši Hita su djelovali mirnije i pokušavali su da uspore igru, dok su Voriorsi čekali da im proradi šut sa distance. Na veliku pauzu ekipa Majamija je otišla sa minimalnom prednošću od 59:57.

Na startu drugog poluvremena u redovima Golden Stejta razigrao se Vigins, koji je potpnuo osvježio igru svoje ekipe i inicirao seriju od 13:4. Košarkaši Majamija su stali u ovim trenucima i počeli su da se muče u odbrani.

Novom serijom od 8:0 sredinom treće četvrtine, Voriorsi su uspjeli da izgrade prvu dvocifrenu prednost za bilo koju od ekipa na meču. U igru se na drugoj strani vratio Nikola Jović i odmah pogodio šut za tri porena, ali Majami je već potonuo na značajniji minus, prenosi Sportal.

Voriorsi su pred odlučujućih 12 minuta košarke vodili rezultatom 85:75.

Uslijedila je četvrtina za zaborav za košarkaše Majamija, koji su u posljednjoj dionici postigli samo 17 poena, a primili su 28. Ovaj naobjašnjiv pad ekipe Hita na poluvremenu dodatno je “pogurao” i nalet Voriorsa u napadu koji su iskoristili svaku priliku koja im se pružila.

Golden Stejt je na kraju i odmorio startere i priveo meč kraju sa rezervnim igračima. Ekipa je na kraju slavila rezultatom 113:92. Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Tompson sa 28 poena, a Kaminga je dodao 18. Na drugoj strani je Adebajo ubacio 24 poena, a Nikola Jović 11.

Slične novosti

Komentari