Home » Igra Halo Infinite stiže 8. decembra

Igra Halo Infinite stiže 8. decembra

Piše INFO

Microsoftova nova igra Halo Infinite pojavit će se na tržištu u decembru.

Radi se o novoj igri u popularnoj i dugotrajnoj Microsoftovoj franšizi, koja će gamerima biti dostupna od 8. decembra. Komapnija je zvanično potvrdila ovaj datum na otvaranju Gamescoma te je objavila i novi trailer.

Prvobitno je Microsoft planirao lansirati Halo Infinite na tržište uz konzole Xbox Series X i S u novembru 2020. godine, no igra je odgođena za jesen ove godine zbog izazova u razvoju koji su se pojavili tokom pandemije koronavirusa.

Razvoj je očigledno naišao na poteškoće, a Microsoft je angažovao Bungievog veterana Josepa Statena da vodi projekt prije gotovo godinu dana. Potvrda datuma početka prodaje stigla ne nekoliko dana nakon što je kompanija 343 Industries otkrila da Halo Infinite u početku neće imati campaign co-op i Forge modove.

Mogućnost zajedničkog igranja s prijateljima se očekuje tri mjeseca kasnije. Igračima će pak od početka biti dostupni modovi individualne kampanje i multiplayera.

Forge mod omogućava gamerima da modificiraju i dijele mape, može se očekivati šest mjeseci nakon dolaska igre na tržište.

Kako je ranije najavljeno, Microsoft je pripremio posebnu verziju konzole Xbox Series X dizajniranu na temu igre Halo, kao i specijalni Xbox Elite kontroler.

Slične novosti

Komentari