Home » Miroslav Ilić za Dan Republike u Doboju

Miroslav Ilić za Dan Republike u Doboju

Piše INFO

Popularni estradnjaci koji će nastupati tokom predstojećih praznika trebalo bi da u Doboj dovedu goste iz okolnih lokalnih zajednica koje uglavnom neće organizovati doček Nove godine na otvorenom, pišu Nezavisne.Naime, u sklopu manifestacije „Zimska čarolija“, koja će drugi put biti održana u Doboju od 24. decembra do 15. januara u Parku narodnih heroja, planirano je nekoliko koncerata.

Prvo će biti Dječja nova godina 27. decembra, nakon toga 31. decembra Igor Vukojević i njegov bend nastupaju za novogodišnju noć. Poslije toga imamo proslavu Dana Republike, 9. januara, a goste će zabavljati Miroslav Ilić, i za Pravoslavnu novu godinu, 13. januara, nastupa Snežana Đurišić s Bendom Perice Jaćimovića. Siguran sam da će svi naći određene dane za sebe“, najavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.U ovdašnjoj Turističkoj organizaciji očekuju da tokom održavanja „Zimske čarolije“ putnici namjernici svrate u Doboj, ali se nadaju i dolasku sugrađana koji žive i rade u inostranstvu.Gostima preporučuju da obiđu i neke destinacije van grada, kao i ustanove kulture.„S turističkog aspekta mogu preporučiti svim posjetiocima da za vrijeme praznika posjete posebno kulturne institucije, u kojima se uvijek održava neka promocija knjiga, neki koncerti, a u ovom periodu igraju i filmovi. Zatim ima jedna prelijepa postavka u Narodnoj biblioteci, a mogu posjetiti i muzej. Mogu, takođe, posjetiti neke prirodne ljepote, kao što su Okolišta i etno-selo Kotromanićevo. Za ljubitelje prirode i planinarenja uvijek bih preporučila prelijepu rutu od Goranskog jezera prema vrhu Gostilj ili prema Velikoj Ostravici“, rekla je Dragana Tomanić, predstavnica Turističke organizacije Doboj.

Najmlađe Dobojlije u „Zimskoj čaroliji“, između ostalog, imaće na raspolaganju klizalište, a oni stariji moći će da uživaju u hrani i piću.„Izlagača će biti 17. Naravno, mi smo organizovali javni poziv. Moram naglasiti da je i ove godine grad preuzeo na sebe troškove, neće biti nikakve naknade za sve ljude koji budu izlagali u ‘Zimskoj čaroliji’, a komisija je odabrala da bude raznovrstan sadržaj. Komisija je uvažila zahtjev Udruženja roditelja djece s poteškoćama u razvoju i oni će imati svoj štand“, naveo je Jerinić.

IZVOR: Nezavisne

Slične novosti

Komentari