Home » Šveđanka Loreen je pobjednica 67. izdanja Eurosonga s pjesmom “Tattoo”

Šveđanka Loreen je pobjednica 67. izdanja Eurosonga s pjesmom “Tattoo”

Piše INFO

Šveđanka Loreen je pobjednica 67. izdanja Eurosonga s pjesmom “Tattoo”. Finale spomenutog muzičkog takmičenja održano je večeras u Liverpoolu. Osvojila je 583 boda.

Na drugom mjestu je Finac Kaarija, koji je pjevao “Cha Cha Cha”. On je dobio 526 bodova. Treće mjesto zauzela je izraelska pjevačica Noa Kirel s pjesmom “Unicorn”. Ima 362 boda.
Najgore je prošao njemački metal bend Lord of the Lost sa samo 18 bodova. Nije se proslavila ni predstavnica Velike Britanije Mae Muller (28 boda) niti predstavnik Srbije Luke Black (30 bodova).

Loreen je od početka bila favoritkinja na kladionicama. Od predstavljanja pjesme “Tattoo” sve “oči bile su uperene” u pjevačicu, a uz osam miliona streamova na Spotifyju bila je i broj jedan na švedskoj listi Top 50 najslušanijih.


Ona je 2012. godine pobijedila na Eurosongu u Bakuu s pjesmom “Euphoria”. Loreen se tada našla u središtu skandala jer se sastala s lokalnim aktivistima za ljudska prava koji su joj govorili o nedostatku demokratije u bivšoj sovjetskoj državi. Kasnije je novinarima rekla da se ljudska prava u Azerbejdžanu krše svaki dan i da o takvim stvarima ne treba šutjeti.

Portparol vlade Azerbejdžana je naveo da takmičenje ne treba politizirati i od organizatora Eurosonga tražio da spriječi takve sastanke. Švedske diplomate su odgovorile da Loreen nije postupila protiv pravila Eurosonga.

Loreen je 2017. godine u jednoj emisiji kazala da je biseksualna, što je izazvalo oduševljenje njenih fanova koji pripadaju LGBT zajednici. U međuvremenu je postala njihova miljenica. Ispričala je da upravo njima duguje veliki uspjeh u muzičkoj industirji.

Slične novosti

Komentari