Home » Dragan Čović: Sve se svelo na dva ili tri dana

Dragan Čović: Sve se svelo na dva ili tri dana

Piše INFO

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović rekao je danas u Banjaluci da je u vezi sa Izbornim zakonom, kao i Zakonom o Sudu BiH i Zakonom o sprečavanju sukoba interesa urađen dobar dio posla, iako nisu usaglašeni do kraja.

“Postoji mogućnost da u ponedjeljak ili utorak damo jedan glas da smo postigli jedan nivo usaglašenosti i da onda Savjet ministara usvoji te prijedloge”, rekao je Čović novinarima, te dodao da se sve svelo na dva ili tri dana.

On je podsjetio da je posljednjih 10 dana trebalo biti usaglašeno nekoliko zakona, a jedan od njih je i Izborni zakon, kao i Zakon o Sudu BiH i Zakon o sprečavanju sukoba interesa.

Prema njegovim riječima, pokušava se naći dovoljno razuma da se vjeruje da se, osim potrebe otvaranja vrata kredibilnosti kada je riječ o EU, dobije pozitivan odgovor i da se ne naruše osnove funkcionisanja BiH.

“To je potpuna ravnopravnost tri konstitutivna naroda u skladu sa Ustavom BiH i legitimno predstavljanje tih naroda na svim institucijama BiH”, naveo je Čović. On je rekao da bi volio da ima puno ljudi koji žele pomoći BiH.

“Ono što mi ne uradimo, ostavljamo dovoljno prostora drugima da se miješaju. Uvjeren sam da BiH neće biti funkcionalna dok izvršna i zakonodavna vlast, politička vlast u BiH koju je narod birao ne preuzme odgovornost za sebe i donosi odluke.

Tako ćemo vjerovatno zatvoriti vrata nekima koji misle da mogu i neke druge stvari raditi nametanjem ili na neki drugi način”, rekao je Čović, prenosi Srna.

Slične novosti

Komentari