Home » DPS traži smjenu Andrije Mandića

DPS traži smjenu Andrije Mandića

Piše INFO

Predsjedništvo Demokratske partije socijalista (DPS) odlučilo je da pokrene inicijativu za smjenu Andrije Mandića sa mjesta predsjednika Skupštine Crne Gore.

Podgorički portal CdM navodi, a Tanjug prenosi da je to odlučeno na sinoć održanoj sjednici te da je DPS još u januaru najavio da će podnijeti takvu inicijativu, čim procjene da postoji šansa za njenu realizaciju. Kako navode, ta prilika se stvorila nakon što je Mandića u Podgorici posjetio Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

Inače, DPS je još ranije najavio da će pokrenuti pitanje smjene Mandića zbog isticanja trobojke u svom kabinetu kada je ugostio mitropolita crnogorsko primorskog Joanikija u Skupštini, a što je DPS protumačio da Mandić radi za interese druge države.

Tada su DPS i opozicione Socijaldemokrate, Hrvatska građanska inicijativa i Demokratska unija Albanaca podnijeli su 15. januara Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Mandića jer je, kako su naveli, suprotno Zakonu o državnim simbolima u službenim prostorijama istakao zastavu strane države. Mandić je tada rekao da ne zna otkud tolika mržnja prema trojbojci i dodao da će Poslanički klub Za budućnost Crne Gore u svoje prostorije unijeti trobojku.

“U ovoj Skupštini i u tom kabinetu tri puta duže je stajala trobojka nego današnja zastava Crne Gore. Ne znam otkud tolika mržnja prema trobojci. Ovo su sanduci knjaza i kralja Nikole i knjeginje Milene koji su bili prekriveni upravo ovom zastavom. To je trobojka knjaževine i kraljevine Cene Gore”, rekao je tada Mandić pokazujući fotogracije.

Slične novosti

Komentari