Home » Dačić: Razočarani smo što je spriječeno da se čuje istina o NATO agresiji u SB UN

Dačić: Razočarani smo što je spriječeno da se čuje istina o NATO agresiji u SB UN

Piše INFO

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da je Srbija razočarana zbog toga što je danas spriječeno da se, kako je naveo, čuje istina o NATO agresiji SR Јugoslavije 1999. godine u Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija.

  • Došli smo ovdje na poziv SB UN. Smatramo da je tema izuzetno važna za međunarodno pravni poredak i da se danas, kao što je bombardovanje Srbije bilo izvedeno kao presedan, dogodio jedan presedan na proceduralnom glasanju – rekao je Dačić na konferenciji za medije u sjedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku.

On je zahvalio Rusiji, Kini i Alžiru koji su podržali inicijativu da se u Savjetu bezbjednosti razgovara o bombardovanju SRЈ.

Zahvalio je i zemljama koje nisu glasale za, rekavši da su mnoge zemlje bile uzdržane jer nisu željele da razgovaraju o temi u kojoj “očigledno postoje dvostruki standardi”.

Dačić je, komentarišući to što je NATO bombardovanje izvedeno zbog navodnih humanitarnih razloga, upitao o kojim humanitarnim razlozima je riječ, s obzirom na to da je izvršeno “gotovo potpuno etničko čišćenje Srba sa Kosova i Metohije”.

  • Da li je sada potrebna humanitarna intervencija protiv Prištine kada se vrše zločini nad srpskim narodom, kada je 14 odsto Srba proterano u posljednjih nekoliko mjeseci, kad Priština ne želi da formira Zajednicu srpskih opština, ali zato se nagrađuje članstvom u raznim međunarodnim organizacijama – rekao je šef srpske diplomatije.

Slične novosti

Komentari