Home » Brnabićeva raspisala beogradske izbore za 2. jun

Brnabićeva raspisala beogradske izbore za 2. jun

Piše INFO

Predsjednica Skupštine Srbije Ana Brnabić raspisala je izbore za odbornike za Skupštinu grada Beograda za 2. jun.

Sve političke stranke i koalicije je pozvala da se nadmeću u idejama i planovima i da u svakom trenutku, koliko god je to moguće, vode računa da izborna utakmica bude fer i korektna.

Brnabićeva je rekla da je njena zakonska obaveza bila da do danas raspiše beogradske izbore.

  • Na zahtjev opozicije i uz izričitu volju predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića odlučili smo da ovi izbori treba da se održe u najkasnijem mogućem terminu u skladu sa Ustavom i zakonima Republike Srbije – navela je ona.

Brnabićeva je rekla da je vrijeme prije raspisivanja izbora iskoristila kako bi pokušala da pokrene dijalog i da kroz razgovor sa svim parlamentarnim političkim akterima učini baš sve, da ovi, kao i svi naredni izbori u Republici Srbiji, proteknu u najboljem mogućem redu u skladu sa najvišim demokratskim standardima.

  • Јa ponovo želim da iskoristim ovu priliku da naglasim da moja vrata ostaju otvorena za dijalog, ukoliko postoji bar malo želje da pokažemo građanima Republike Srbije, svim građanima Republike Srbije, bez obzira na lokalnu samoupravu, ali svim građanima Republike Srbije, da ipak nekada možemo i zajedno da radimo na stvarima koje su bitne za sve naše građane bez obzira na njihove političke afinitete i usmjerenosti – rekla je ona.

Slične novosti

Komentari