Home » “Podsmijevaju se sopstvenoj kontraofanzivi”

“Podsmijevaju se sopstvenoj kontraofanzivi”

Piše INFO

Ukrajinska tromjesečna kontraofanziva je neuspešna, uprkos pomoći koju NATO pruža Kijevu, rekao je za Sputnjik savetnik v.d. šefa DNR Jan Gagin.

On je podsetio na mapu vojnih dejstava koju je ranije objavila na društvenim mrežama jedna od državnih struktura Ukrajine. Na toj slici su zelenom bojom obeležena naselja duž linije fronta koja su ukrajinski vojnici navodno zauzeli tokom kontraofanzive. Međutim, posle izvesnog vremena, slika je obrisana “zbog podsmeha samih Ukrajinaca”, rekao je Gagin.

On je konstatovao da su svi pokušaji Oružanih snaga Ukrajine da izvedu kontraofanzivu u protekla tri meseca bili uzaludni.

“Pritom je poginulo 70.000 ukrajinskih vojnika. Da li je to vredelo? Ljudima u Ukrajini bi to trebalo da pokaže kako se nerazumno troše ljudski i materijalni resursi, koliko ukrajinski režim ne mari za narod. Takođe bi trebalo da im pokaže koliko su efikasne naše Oružane snage – u uslovima aktivne odbrane odbranili smo praktično celu liniju fronta za ova tri meseca tokom kojih je Ukrajina izuzetno agresivno koristila sve svoje mogućnosti i praktično sve mogućnosti bloka NATO. Oni nisu samo koristili tehniku NATO, nego i njihova sredstva za izviđanje: satelite, izviđačke avione, tamo su prisutni plaćenici i komandanti zemalja NATO. I uprkos svemu tome nisu postigli nikakav uspeh”, ocenio je Gagin.

Kako je dodao, Oružane snage Rusije drže liniju fronta, dok u području Avdejevke i Kupjanska napreduju.

Slične novosti

Komentari