Home » Dodik: Pod vođstvom Vojske Republike Srpske odbranjena država Republika Srpska

Dodik: Pod vođstvom Vojske Republike Srpske odbranjena država Republika Srpska

Piše INFO

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je čestitku komandantu Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH brigadiru Sretenu Miloševiću, pripadnicima Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH, kao i nekadašnjim pripadnicima Vojske Republike Srpske povodom 12. maja – Dana Vojske Republike Srpske.

– U ime građana Republike Srpske i u svoje ime, upućujem vam iskrene čestitke povodom obilježavanja 12. maja – Dana Vojske Republike Srpske – rekao je Dodik.

Istakao je da je Vojsku Republike Srpske stvorio srpski narod.

– Ona je narodna i odbrambena, a 12. maj, dan kada je formirana Vojska Republike Srpske je jedan od važnijih datuma u našoj istoriji – naveo je Dodik.

Naglasio je da je pod vođstvom Vojske Republike Srpske odbranjena država Republika Srpska koja je formirana 9. januara.

– Odbranjeni su životi, vjekovna ognjišta i materijalna sredstava. Nikada ne smijemo zaboraviti herojstvo, hrabrost, čast i odvažnost pripadnika Vojske Republike Srpske koja je časno branila svoj narod u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu. Izražavam posebnu zahvalnost svima koji su svoje živote i zdravlje ugradili u temelje Republike Srpske, a naša dužnost je da čuvamo tekovine Odbrambeno-otadžbinskog rata i njegujemo sjećanja na borce koji su nam donijeli slobodu i mir – naveo je predsjednik Republike Srpske.

Slične novosti

Komentari