Home » Vučić: Danas ispisujemo istoriju

Vučić: Danas ispisujemo istoriju

Piše INFO

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas obraćajući se građanima sa terase Palate Srbije, zajedno sa predsjednikom Kine Si Đinpingom, da je to veliki i čelični prijatelj Srbije i da danas ispisujemo istoriju i budućnost, jer je riječ o istorijski značajnoj posjeti Sija Srbiji.

– Hvala vam što ste u ovolikom broju došli da pozdravite našeg prijatelja velikog, čeličnog prijatelja Srbije Si Đinpinga. Јa sam mu rekao da će kao lider velike sile svuda naići na poštovanje, ali da na takvo poštovanje i ljubav nigde neće naići kao u našoj Srbiji – rekao je Vučić.

Istakao je da je ovo istorijski značajna posjeta Sija.

 

– Pišemo danas istoriju iako to mnogim ne izgleda tako. Za samo nekoliko godina svi ćemo se sjećati ovog dana i da smo pisali danas budućnost – rekao je Vučić.

Istakao je da će samo ugovor o slobodnoj trogovini donijeti sprskim poljoprivrednicima sigurnost i da će krenuti izvoz goveđeg mesa, kao i od 1. jula potpuno slobodan izvoz jabuka, šljive, borovnice i mnogih drugi proizvoda, rakije i vina na ogromno kinesko tržište.

Vučić je dodao da su tarife za druge zemlje između 38 i 62 odsto dok za nas iz Srbije neće biti tarifa.

– To je velika prednost i puno znači za našu zemlju – dodao je Vučić.

Vučić je poručio da je Srbija mala i ponosna zemlja, čiji ljudi imaju veliko srce koje zna da cijeni pravo prijateljstvo.

– Uvjeren sam, poštovani predsjedniče Si, da ćete tokom ove posjete osjetiti makar dio poštovanja i naklonosti koje građani Srbije imaju za Kinu, čijoj se istoriji, kulturi i narodu iskreno dive. Pamtimo da ste bili uz nas kada nam je bilo najteže i kada mnogi to nisu ni htjeli, ni smjeli. Zahvalni smo za pažnju koju posvećujete našoj zemlji, kao i na strateškom partnerstvu koje je Srbiji otvorilo neslućene potencijale za razvoj i napredak – rekao je Vučić.

Ukazao je da će da nastave da zajednički rade na dobrobit svojih naroda, kao i na boljem i pravednijem svijetu, zasnovanom na načelima jednakosti, pravičnosti i poštovanja u međunarodnim odnosima, koji su, kako je naveo, danas toliko retki.

Slične novosti

Komentari