Home » Dačić: Konakovićeva izjava pokazuje zlonamjernost i dvostruke aršine bošnjačkih političara

Dačić: Konakovićeva izjava pokazuje zlonamjernost i dvostruke aršine bošnjačkih političara

Piše INFO

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas da ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedin Konaković, izjavom da bi predsjednik Srbije Aleksandar Vučić trebalo da podrži rezoluciju o Srebrenici u UN, pokazuje svu zlonamjernost i dvostruke standarde bošnjačkih političara.

Prvo, ko je donio odluku o tome da se priprema rezolucija o Srebrenici u UN? BiH je država ravnopravnih naroda i entiteta, pa da li je neko pitao srpski narod i srpske predstavnike šta misle o tome? – upitao je Dačić.

On je istakao da je, za razliku od bošnjačkih političara koji se nikad nisu poklonili srpskim žrtvama, Vučić pokazao hrabrost i liderstvo kada je otišao da se pokloni žrtvama u Srebrenici i kada je pokušano njegovo ubistvo, za šta još niko nije odgovarao.

  • Njima taj ljudski i državnički gest predsjednika Vučića nije dovoljan, sad treba da se još pridružimo optužbama za genocidnost srpskog naroda, Republike Srpske i Srbije, iza čega slijedi osporavanje postojanja Republike Srpske – naveo je Dačić.

On je upitao zar da poslije svega što je srpski narod proživeo, Srbi treba da budu, pored Ruande, jedini obilježeni “kao genocidni”?, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije

  • Predsjednik Vučić, Srbija i srpski narod u cjelini to nikad neće dozvoliti. A Konaković bi prije bilo kojih riječi trebalo da osudi sve zločine, pa i one nad srpskim narodom, ako to njima nije zabranjeno da spominju – rekao je Dačić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da je rezolucija o Srebrenici koju zapadne sile, uz podršku muslimanskih zemalja, pripremaju za usvajanje u UN velika opasnost za Srbiju, Republiku Srpsku i srpski narod.

Slične novosti

Komentari