Home » Putin: Rusija pretekla sve zemlje G7

Putin: Rusija pretekla sve zemlje G7

Piše INFO

Rusija je prošle godine pretekla sve zemlje Grupe sedam (G7) po stopi ekonomskog rasta, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin.

“Ruska privreda je prošle godine rasla po stopama koje su više od globalnih. Po ovom kriterijumu smo pretekli ne samo vodeće zemlje Evropske unije, već i sve zemlje G7”, naveo je Putin u svom obraćanju Federalnoj skupštini o stanju nacije.

On je takođe izrazio uverenje da će Rusija u bliskoj budućnosti postati jedna od četiri najveće svetske ekonomije, prenosi agencija Tas.

Putin je nagovestio da bi bogati pojedinci i kompanije mogli u budućnosti da plaćaju veći porez, prenosi Rojters.

“Predlažem da razmislimo o pristupima modernizaciji našeg fiskalnog sistema”, naveo je predsednik Rusije, dodavši da poresko opterećenje treba da se pravednije raspodeli. On je istakao da je neohodno udvostručiti državne i poslovne investicije u istraživanje i razvoj na dva odsto BDP-a, prenosi Komersant.

“Udeo domaćih visokotehnoloških proizvoda na domaćem tržištu treba da se poveća 1,5 puta tokom 6 godina, a do 2030. godine Rusija treba da bude među 25 vodećih zemalja po broju industrijskih robota”, zaključio je Putin.

Slične novosti

Komentari