Home » Nešić: MUP Srpske ima pravo na direktnu vezu sa EVROPOL-om

Nešić: MUP Srpske ima pravo na direktnu vezu sa EVROPOL-om

Piše INFO

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić izjavio je da, prema međunarodnom sporazumu koji je BiH potpisala, MUP Republike Srpske i sve druge bezbjednosne agencije i institucije obuhvaćene ovim dokumentom imaju pravo na direktnu vezu sa EVROPOL-om.

Nešić je u izjavi novinarima u Sarajevu objasnio da, prema tom sporazumu, MUP Republike Srpske i bilo koja druga agencija, odnosno institucija koja ostvaruje direktnu vezu sa Evropolom o tome mora da obavijesti zajedničku kontakt tačku, ali ne i o sadržaju.

  • U narednom periodu mi ćemo omogućiti direktnu vezu za sve one policijske agencije i institucije koje su spremne da imaju vezu sa EVROPOL-om – dodao je Nešić.

On je zapitao koga to danas u BiH boli otkrivanje “Skaj” aplikacija i ruši sporazum koji je potpisan sa Evropolom.

  • Da se nešto iza brda ne krije, da nečiji lični interesi nisu ugroženi i žele da unište ono što je pohvaljeno, a to je uspostavljanje pune veze sa Evropolom – rekao je Nešić.

Ministar bezbjednosoti rekao je da se sa predstavnicima svih policijskih agencija usaglašava zakon o državnim službenicima.

  • Vjerujem da ćemo brzo dobiti usaglašene stavove kojima bi bili zadovoljni i sindikati i institucije – rekao je Nešić.

On je još jednom izrazio zadovoljstvo što je zvanični Brisel prepoznao ono što je ministarstvo na čijem je čelu uradio na ispunjavanju zadataka potrebnih da BiH dobije otvaranje pristupnih pregovora.

Nešić je istakao da je sada jasno da je Republika Srpska potpuno opredijeljena za evropske integracije i da su pale u vodu sve one priče da su predstavnici Srpske protivnici tih integracija.

Slične novosti

Komentari