Home » Dodik i Erdogan razgovarali o realizaciji započetih projekata

Dodik i Erdogan razgovarali o realizaciji započetih projekata

Piše INFO

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas sa turskim predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoganom o ekonomskoj saradnji i realizaciji ranije započetih projekata u Srpskoj.

Dodik je na društvenoj mreži “Iks” naveo da se s Erdoganom sastao u Antaliji, te je objavio i video-snimak susreta.

– Razgovorali smo o raznim projektima u Srpskoj, prije svega o izgradnji auto-puta, što je bio i ključni razgovor sa predsjednikom Erdoganom, koji je veoma zainteresovan da dođe do izgradnje auto-puta Beograd-Sarajevo. Imali smo veoma složen i sadržajan dan u Antaliji, koji je počeo sa nizom sastanaka sa određenim privrednicima – rekao je Dodik nakon sastanka, javlja RTRS.

On ističe da misli da tu postoji jedno dobro rješenje, a ostalo je samo da se sprovedu određene procedure.


– Uslovi koji se ovdje nude za to, su nama veoma prihvatljivi, ta procedura će se morati završiti u što skorijem periodu, kako bi se krenulo u realizaciju. Sa Erdoganom sam razgovorao i o određenim elementima poljoprivredne saradnje i političke situacije. Ono što je za nas važno, da možemo raditi na dionicama puteva u Srpskoj, ne čekajući Federaciju. Imamo dobar dogovor o toj realizaciji – ističe Dodik.

Kada je riječ o političkoj situaciji, Dodik navodi da je sa Erdoganom razgovarao o BiH, gdje je napomenuo da je za Srpsku prihvatljiva samo Ustavna BiH, koja je visoko centralizovana.

– Da se poštuju međunarodni sporazumi i da se prekine sa međunarodnom intervencijom – napominje Dodik.

Podsjećamo, Dodik u Turskoj boravi na poziv Erdogana, odnosno na Diplomatskom forumu u Antaliji koji okuplja lidere država, akademike, biznismene, predstavnike organizacija, medija i mladih.

Dodik je prethodno pozdravio Erdoganov govor na Diplomatskom forumu “kao realan pristup svim stradanjima, u kojem je osudio licemjerstvo drugih, a naročito zapadnih zemalja”.

– Predsjednik Erdogan je u pravu da je propao sadašnji poredak u svijetu i da je neophodno uspostavljanje multipolarnog svijeta – napisao je Dodik na mreži X.

Slične novosti

Komentari