Home » Aleksandar Vučić o budućnosti Srbije i da o njoj ne odlučuju stranci

Aleksandar Vučić o budućnosti Srbije i da o njoj ne odlučuju stranci

Piše INFO

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da o budućnosti Srbije više ne odlučuju stranci već njeni građani.

Ponosan sam na nezavisnu, suverenu i slobodarsku politiku koju vodi Srbija. Ništa mi ne određuje nijedan ambasador. Poštujem jednako i ruskog i američkog i bilo koje evropske zemlje, ali dok sam predsjednik ne mogu da odlučuju ni o čemu – rekao je Vučić.

On je istakao da je Srbija promijenila svoje lice, da je sve bolje mjesto za život, ali da joj je prirodni priraštaj mali.

Vučić je za TV Pink rekao da je na predstojećim izborima svim srcem za listu “Srbija ne smije da stane”, te ukazao na dosadašnje postignute rezultate, naglašavajući da je više od 550.000 zaposlenih.

– Da pobijede neki drugi oni za četiri godine ne mogu da obiđu sve što sam kao predsjednik za isti period imao čast da otvorim ili položim kamen temeljac – dodao je Vučić.

Vučić je najavio novčanu pomoć srednjoškolcima u visini oko 170KM u narednih 10 dana.

On je naveo da će preko Poštanske štedionice svim korisnicima studentskih kartica biti prebačeno oko 16KM, a da će država banci to nadoknaditi.

Slične novosti

Komentari