Home » Zelenski: Ruske ubice ne napreduju dalje kroz Evropu samo zato što ih sputavaju Ukrajinci

Zelenski: Ruske ubice ne napreduju dalje kroz Evropu samo zato što ih sputavaju Ukrajinci

Piše INFO

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski ocijenio je danas da ruske snage ne napadaju ostale evropske zemlje samo zato što ih sputavaju Ukrajinci i Ukrajinke sa oružjem u rukama i pod plavo-žutom zastavom.

“Svako ko djeluje na frontu, svako ko štiti državu od ruskih diverzanata i terora, svako ko obavlja borbene zadatke, zaslužuje zahvalnost i poštovanje. Ruske ubice i mučitelji ne napreduju dalje kroz Evropu samo zato što ih sputavaju Ukrajinci i Ukrajinke sa oružjem u rukama i pod plavo-žutom zastavom”, rekao je on u večernjem video obraćanu, prenosi Ukrinform.

Zelenski je dodao da je u Ukrajini bilo mnogo zidova kuća i crkava koji su sada spaljeni i srušeni od ruskih granata, što kako je naveo, veoma rječito govori o tome ko tačno treba da stane kako bi se zaustavio rat, prenosi Tanjug.

Zelenski se u svom obraćanju nije direktno osvrnuo na papu Franju ili njegove izjave, ali je rekao da papine ideje nemaju nikakve veze sa naporima vjerskih ličnosti u Ukrajini da pomognu zemlji, prenio je ranije Rojters.

Slične novosti

Komentari