Home » Vučić: Sve smo bliži velikom svjetskom sukobu

Vučić: Sve smo bliži velikom svjetskom sukobu

Piše INFO

Bilo je upozorenja da bi ovakav teroristički napad mogao da se dogodi. I ja sam to pominjao. Nema sumnje da smo sve bliži velikom svjetskom sukobu koji će imati nesagledive posledice, poručio je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, gostujući na TV Prva.

Želim da izrazim građanima i rukovodstvu Rusije najiskrenije saučešće u nadi da će teroriste uhapsiti i nadam da se ovo nikada više neće ponoviti. Tragični događaj koji ima svoje nesagledive posljedice. Nema nikakve sumnje da će biti dalje eskalacije u Ukrajini – rekao je Vučić.

On je dodao “da smo svakoga dana sve bliže velikom svjetskom sukobu” koji će, kako je rekao, da odnese više života nego Drugi svjetski rat.

  • Slike su stvarno jezive. U svakom slučaju za nas je važno da smo jedna od najbezbednijih zemalja u svijetu. Važno je da mi preduzmemo sve neophodne mjere. Nikada ne možete da budete sigurno šta će negdje da se dogodi i kako, ali da uputimo policiju da u većoj mjeri zaposjednu šoping molove, stadione, svuda gdje imamo veći broj ljudi. Da se pripremimo za to, da sačuvamo naše stanovništvo – naveo je predsjednik Srbije.

On je rekao da postoji više razloga za sazivanje sjednice Savjeta za nacionalnu bezbjednost, a da je dešavanje u Moskvi neposredan razlog.

Vučić je sazvao za sutra sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost povodom terorističkog napada u Moskvi. Sjednica će, kako se navodi, biti održana u 9 časova.

Slične novosti

Komentari