Home » Uhapšeni njemački teroristi, čula se pucnjava

Uhapšeni njemački teroristi, čula se pucnjava

Piše INFO

Dvije osobe su uhapšene tokom potrage u Berlinu za bivšim pripadnicima raspuštene terorističke Frakcije crvene armije (RAF), saopštila je Državna kriminalistička policija Donje Saksonije, navodeći da se trenutno provjerava identitet uhapšenih osoba.

Berlinska policija je ranije saopštila da je sprovela akciju potrage za bivšim pripadnicima RAF-a, koji su u bjekstvu više od 30 godina, Ernst-Folkerom Štaubom i Burkhardom Garvegom zbog pokušaja ubistva i raznih pljački.

Na jednoj lokaciji tokom hapšenja čula se pucnjava, ali nije bilo povrijeđenih, rekla je portparolka policije.

Berlinska policija je prethodno rekla za die Welt da su raspoređeni pripadnici policije Donje Saksonije i Berlinske policije radi potrage za dvojicom bivših pripadnika RAF-a.

Operacija je počela oko 7.30, a učestvovalo je oko 130 policajaca. Bivša pripadnica RAF-a Danijele Klete uhapšena je u ponedeljak u Berlinu.

Ona je, kao i Štaub i Garveg, pripadala takozvanoj trećoj generaciji bivše ljevičarske ekstremističke terorističke organizacije RAF koja je raspuštena 1998. godine. Pripadnici RAF-a ubili su tadašnjeg šefa Dojče banke Alfreda Herhauzena 1989. godine.

RAF je decenijama, od osnivanja 1970, bio oličenje terora u Zapadnoj Njemačkoj.

Klete, Štaub i Garveg su traženi zbog serije kasnijih pljački transportovanog novca.

Slične novosti

Komentari