Home » Ubio se osumnjičeni za ubistvo dva srpska vojnika

Ubio se osumnjičeni za ubistvo dva srpska vojnika

Piše INFO

Natporučnik nekadašnje Armije BiH M. K. (66) ubio se nakon što je Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) protiv njega pokrenula istragu za ratni zločin na području Bosanske Otoke.
Kako saznaje UNA M.K. se objesio na brdu Osmača, lokaciji na kojoj su u julu 1995. godine ubijena dva zarobljena vojnika Istočno-bosanskog korpusa Vojske Republike Srpske, zbog čega se i našao na meti istražnih organa.

“M.K. je od SIPA dobio poziv na saslušanje u vezi sa ratnim zločinom, ubistvom dvojice zarobljenih pripadnika Vojske Republike Srpske u Osmači. I ranije je ispitivan u vezi s tim, ali kao svjedok, a sada je trebao biti saslušan u svojstvu osumnjičenog”, kaže izvor iz SIPA.

On dodaje da je M.K. nakon toga nestao. Od svoje kuće se udaljio 8. decembra ujutro, pa su porodica i prijatelji za njim pokrenuli potragu. Sutradan su im se priključili policija, vatrogasci, ronioci, lovci…

Tri dana o njemu nije bilo traga ni glasa, da bi lovci u nedjelju ujutro u 7.45 časova pronašli njegovo tijelo obješeno o drvo. Tijelo je pronađeno na Osmači, koja je oko sedam kilometara udaljena od njegove kuće…

U MUP-u Unsko-sanskog kantona su potvrdili da je tijelo pronađeno u nedjelju 11. decembra.

“Uviđajem je utvrđeno da se radi o samoubistvu”, navode u MUP-u USK.

Inače, M.K. je bio pripadnik 511. brdske brigade koja je djelovala u sastavu Petog korpusa Armije BiH.

Iza njega je ostalo petoro djece, dva sina, tri kćerke i supruga.

Sahranjen je danas na groblju Stegarić u Bosanskoj Otoci.

Slične novosti

Komentari