Home » Stevandić: Žuri se s pritiscima na Srbe, da se prikrije poraz Šmita

Stevandić: Žuri se s pritiscima na Srbe, da se prikrije poraz Šmita

Piše INFO

“Situacija se stvara zategnutom, pravi se alibi za eventualne buduće i rigidne političke poteze koje nemaju utemeljenja u međunarodnom pravu. A pravi se možda alibi i za neke poteze koje nisu politički i koje smo mi na vrijeme, odlukom Narodne skupštine Republike Srpske, članom osam našeg zaključka, okarakterizovali kao terorističke” – rekao je Nenad Stevnadić, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske i lider Ujedinjene Srpske.


On dodaje da ako se protiv bilo koje osobe, ličnosti, poduzimaju mjere za koje ne postoje sudske presude, domaćih sudova, niti postoja odluka Savjeta bezbjednosti, onda je to terorizam.


“Političku bitku oni su već izgubili. Znači, politička bitka koju je počeo gospodin Šmit je već za njega, potpuna katastrofa, i on u ovom momentu nema podršku Ujedinjenih nacija, nije izabran odlukom Savjeta bezbjednosti i niko se nije stavio u njegovu zaštitu sa tog nivoa. Evropska unija se, nakon njegovog pokušaja da nametne zakon o izborima, ogradila od njega, znači, druga velika institucija” smatra Stevandić i dodaje da su protiv Šmita Republika Srpska i neki kantoni u Federaciji, te dva od tri konstitutivna naroda.


Stevandić napominje da Šmit ima samo podršku ambasade SAD.


“Šta to znači? On izgubio bitku i sada se najavlju ove stvari, da bi pokrio svoj potpuni poraz, da kažemo i potpuna pobjeda nas iz Republike Srpske, koji smo to otplatili sankcijama i ugrožavanjem lične bezbjednosti. I onda je na televiziji Šmit poručuje da neće nametati zakon o imovini” rekao je Stevandić.


Stevandić smatra da se ovaj potpuni poraz pokušava izbjeći favorizovanjem i finansiranjem opozicije, slično kao i u Srbiji.


“I toliko godina se pokušavala uništiti ta naša sabornost i jedinstvo i ovo je, vjerovatno, zadnji pokušaj i veliki poraz. I šta im je preostalo? Ono što im je uvijek preostalo – sila” rekao je Stevnadić gostujući na televiziji Pink.


On dodaje da je krajnji cilj Srbija, a da je napad na Republiku Srpsku stepenica kako bi se napala Srbija.


“I sada se priprema i ta Rezolucija koju bi trebao da usvoji Generalna skupština UN, o tome je Vučić već govorio, gdje bi se na neki način sakrio taj rat u Gazi protiv muslimana koji se faktički ugrožavaju, da bi se nudila zašta nekih bosanskih muslimana koji nisu nigde ugroženi” poručuje Stevandić, smatrajući da se sve to radi kako bi se Srbi stavili u nemoguću poziciju.
Stevandić poručuje da je uputio pismo šefici Bundestaga, tražeći odgovor da li Njemačka stoji za Šmita, jer ako nema rezoluciju Savjeta bezbednosti, onda njegovi akti ugrožavaju ljudska prava, ustavni poredak.


“Naravno, ona nije odgovorila već je pismo prosljedila u neki Odbor. Ali smo mi u tom odboru našli poslanika AFD, pa smo pokrenuli postupak u tom Odboru protiv Šmita” napominje Stevandić i dodaje da je upravo pokrenuti postupak protiv Šmita razlog velikog pritiska, jer u nedostatku prava, pokreće se argument sile.

Slične novosti

Komentari