Home » Stevandić: Srpska sposobna da brani svoje odluke

Stevandić: Srpska sposobna da brani svoje odluke

Piše INFO

Ustavni sud BiH je, baveći se političkom arbitražom u korist samo jedne strane, sam delegitimisao svoju pravosudnu funkciju, ali je Republika Srpska sposobna da zaštiti svoje odluke, ocijenio je za Srnu predsjednik Narodne skupštine Srpske Nenad Stevandić.

Stevandić je istakao da je Ustavni sud BiH sa tri stranca i stalnim preglasavanjem Srba i Hrvata ozbiljan uzrok krize u BiH jer se trudi da stalno produbi podjele.

“Djelim mišljenje predsjednika Srpske Milorada Dodika da je Srpska sposbna da zaštiti svoje odluke i samostalno odlučuje. S druge strane, u Federaciji BiH postoji desetine i desetine odluka koje je donio taj sud i koje nisu sprovedene, tako da ne treba nikom pružati nadu da misli kako će natjerati Srpsku da ona sprovodi odluke kada ih mnogo nije sprovedeno u FBiH”, rekoa je Stevandić, reagujući na odluku Ustavnog suda BiH kojom je ocijenjeno da Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima Srpske i Zakon o dopunama Zakona o republičkoj upravi, “nisu u skladu sa Ustavom BiH”.

On je naglasio da treba imati u vidu da su kapaciteti Republike Srpske danas još jači i u Parlamentarnoj skupštini BiH i u Narodnoj skupštini Srpske i u svim klubovima u Vijeću naroda Srspke, te da je sarzila svijest o tome da je Srpska sposobnija i operativnija.

Ustavni sud BiH tvrdi da Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske i Zakon o dopunama Zakona o republičkoj upravi “nisu u skladu sa Ustavom BiH”, te je donio odluku da “ih ukine”.

Odluku je Ustavni sud BiH donio po zahtjevu Šefika Džaferovića, koji je podnio dok je bio predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Slične novosti

Komentari