Home » Stevandić: Republika Srpska mora da bude zahvalna Rusiji kao čuvaru Dejtonskog mirovnog sporazuma (video)

Stevandić: Republika Srpska mora da bude zahvalna Rusiji kao čuvaru Dejtonskog mirovnog sporazuma (video)

Piše INFO

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, koji boravi u Moskvi, najavio je dogovore i potpisivanje sporazuma u ruskoj Dumi.

“Došli smo u Moskvu jutros, pripremamo se za dogovore i potpisivanje sporazuma u ruskoj Dumi, pripremam se da u ime Republike Srpske održim govor među svojim kolegama koji bi trebalo da napravi sliku između tradicionalnih odnosa i izazova modernog doba. Nadam se da neću nikoga razočarati”, naveo je Stevandić na društvenoj mreži “Iks”.

On je naglasio da u istoriji rusko-srpskih odnosa nema međusobnih ratova, da je veoma sličan odnos prema porodici, prema tradiciji kao nečemu što će čuvati budućnost od dehumanizacije.

“Ponosni smo na te odnose, oni su jako dugotrajni, sa velikim korijenom, i izdržali su mnoge istorijske nevolje i nisu pokvarili dobre odnose među najstarijim slovenskim narodima, Srbima i Rusima, kao i među drugim slovenskim narodima”, istakao je Stevandić.

On je naveo da srpski narod ima toliko nesreća sa drugim silama koje su dolazile na Balkan i pokoravale srpsku zemlju, napravile brojne zločine i zulume.

Stevandić je napomenuo i da Republika Srpska, kada je riječ o bližoj budućnosti, mora da bude zahvalna Rusiji kao čuvaru Dejtonskog mirovnog sporazuma, koji je mnogo puta mijenjan na štetu Srpske.

“Zahvalni smo i za sprečavanje pokušaja vezivanja termina genocida za naš narod koji je trebalo da bude značka za uništavanje Republike Srpske, a što je spriječeno ruskim njet“, naglasio je Stevandić.

Slične novosti

Komentari