Home » Stevandić: Predviđamo razmatranje 66 zakonodavnih i 36 tematskih cjelina

Stevandić: Predviđamo razmatranje 66 zakonodavnih i 36 tematskih cjelina

Piše INFO

Prijedlog programa rada Narodne skupštine Republike Srpske za 2024. godinu je dokument koji ima okvirni karakter, a predviđa razmatranje 66 zakonodavnih i 36 tematskih cjelina, rekao je danas predsjednik parlamenta Nenad Stevandić, obrazlažući ovaj dokument na skupštinskoj sjednici.

Stevandić je naveo da je u prvom kvartalu predviđeno razmatranje 13 zakona i četiri tematske cjeline, drugi kvartal 17 zakona i 14 tematskih cjelina, treći kvartal 19 zakona i 11 tematskih cjelina, dok je u četvrtom kvartalu predviđeno 17 zakona, budžet Republike Srpske i sedam tematskih cjelina.

On je rekao da će parlament Republike Srpske u skladu sa svojim ustavnim nadležnostima donositi i druge opšte i pojedinačne akte koji nisu sadržani u Programu rada.

Stevandić je istakao da će se tokom čitave godine voditi kontinuirane aktivnosti – izrada monografije Narodne skupštine Republike Srpske o usvojenim rezolucijama, deklaracijama i zaključcima od osnivanja parlamenta Srpske do danas.

“U holu parlamenta Republike Srpske biće postavljene biste trojici narodnih poslanika iz prvog saziva koji su poginuli u Odbrambeno-otadžbinskom ratu”, naveo je Stevandić.

Stevandić je podsjetio da je Programom rada parlamenta Republike Srpske za 2023. godinu u okviru zakonodavnog dijela usvojeno 45 akata, od toga 43 zakona i rebalans budžeta za prošlu godinu.

“Ukupna realizacija zakonodavnih aktivnosti za prošlu godinu bila je više od 77,6 odsto. Narodna skupština Republike Srpske je u 2023. godini imala najbolji učinak i bila najefikasniji parlament u BiH”, naglasio je Stevandić.

Slične novosti

Komentari