Home » Šta se dešavalo na sjednici Predsjedništva PDP

Šta se dešavalo na sjednici Predsjedništva PDP

Piše INFO

Aktuelni gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković sve je bliže dobijanju podrške rukovodstva PDP za još jednu kandidaturu na tu funkciju.

Ovo za Srpskainfo otkrivaju izvori iz vrha PDP koji su prisustvovali prekjučerašnjoj maratonskoj sjednici Predsjedništva PDP, koja je u Banjaluci trajala skoro šest sati.

Nakon sastanka vrha PDP koji je izazvao veliku pažnju javnosti nakon otvorenog sukoba koji je posljednjih dana izbio između Stanivukovića i dvojice potpredsjednika PDP, Igora Crnatka i Milka Grmuše, odlično obaviješteni izvori našeg portala otkrivaju da je prekjučerašnja sjednica, iznenađujuće, prošla u prilično pomirljivoj atmosferi.

– Svi smo očekivali žestoku raspravu između Stanivukovića, Crnatka i Grmuše. Međutim, sjednica je prošla prilično mirno, prije svega zbog toga što se Draško na samom početku izvinio Crnatku zbog izjava o „kokodakanju“, kao i još nekim javno izrečenim teškim riječima – otkrivaju izvori Srpskainfo.

Oni, između ostalog, navode da je Stanivuković na pomenutom sastanku ponovio da nema namjeru da odustane od opozicione borbe, da je njegova trenutna saradnja s pojedincima iz vlasti u Banjaluci, prije svega, motivisana time što nema podršku skupštinske većine u gradu, te da je spreman, kako kažu, da svoju opredijeljenost opozicionoj borbi pokaže na djelu u narednom periodu.

– Prije ove sjednice većina članova Predsjedništva PDP bila je ubijeđena da Draško nema nikakve šanse da dobije još jednu šansu. Nakon sjednice, djeluje da je skoro sigurno da će Stanivuković dobiti podršku za još jedan mandat – tvrde naši sagovornici.

Međutim, jedan drugi član Predsjedništva PDP, koji je takođe insistirao na anonomnosti, za Srpskainfo ističe da je još ranije postignut dogovor da Stanivuković u predizbornu kampanju 2024. godine uđe s istim “opozicionim žarom” kakav je imao kada se borio za prvi gradonačelnički mandat. Toga, kako navodi, još nema.

– Na posljednjoj sjednici Predsjedništva PDP nismo čuli od Stanivukovića da će ispuniti svoje obećanje. Sve je ostalo na priči da je on i dalje opozicija, ali ne djeluje da to namjerava pokazati konkretnim akcijama – ističu naši sagovornici.

Inače, u saopštenju koje je iz PDP poslato u javnost nakon završetka prekjučerašnje sjednice predsjedništva stranke, između ostalog, navodi se da Predsjedništvo PDP posebno zadužuje rukovodstvo partije, predsjednika, počasnog predsjednika i četiri potpredsjednika partije iz Banjaluke, da u narednih 15 dana predlože kandidata za gradonačelnika Banjaluke Gradskom odboru Banjaluka i Predsjedništvu u skladu sa statutom partije u roku od 15 dana.

– Predsjedništvo smatra da bilo kakvo javno komentarisanje unutarstranačkih procesa nanosi štetu partiji i traži da svi funkcioneri PDP poštuju i da se pridržavaju odluka organa partije, te da se uzdrže od izjava, objava te bilo kakvih javnih polemika vezanih za pitanje izbora kandidata za lokalne izbore i drugih partijskih odluka – navodi se u saopštenju.

Valjda u skladu s navedenim saopštenjem, niko od visokih funkcionera PDP nije želio da za Srpskainfo javno komentariše dešavanja na navedenoj sjednici predsjedništva stranke.

Politički analitičar Tanja Topić za Srpskainfo kaže da sama činjenica da je sjednica predsjedništva PDP trajala satima, “do duboko u noć”, govori o tome da je to bio težak sastanak.

– Ne znam koliko je ovaj javno izrečeni sklad trajan i koji epilog će dobiti. Ako se progutaju sve žabe zarad nekog prividnog mira, ostaće gorak okus među građanima i biće zanimljivo vidjeti na koji način će oni reagovati na PDP sagu na izborima – kaže Topićeva.

Slične novosti

Komentari