Home » SDS Doboj: Da policija zaštiti biračka mjesta

SDS Doboj: Da policija zaštiti biračka mjesta

Piše INFO

– Posmatrači su uočili više nerugularnosti tokom današnjeg glasanja u Doboju. Na biračkom mjestu 079 Glogovica desio se napad na posmatrača od strane više lica koja stoje ispred biračkog mjesta i koji ne dozvoljavaju slobodan ulaz na biračko mjesto glasačima –  tvrde u Izbornom štabu SDS-a Doboj. 

U saopštenju navode da policija nije obezbijedila biračko mjesto 079 Glogovica u skladu sa Izbornim zakonom pa pravila igre odlučuju nepoznata lica.

Iz Izbornog štaba SDS-a kažu da je slična situacija i na biračkom mjestu 050 Trbuk, gdje takođe policija nije obezbijedila biračko mjesto. Oni su pozvali policiju da obezbijedi biračko mjesto 079 Glogovica i biračko mjesto 050 Trbuk. 

– Apelujemo na obavezno prisustvo policije na svim biračkim mjestima a posebno u toku i nakon zatvaranja biračkih mjesta, što im je i zakonska obaveza -poručuju iz SDS-a. 

Posmatrači su uočili da se najveće neregularnosti dešavaju u ruralnim biračkim mjestima gdje je uočen veliki broj lica koja vrši asistenciju prilikom glasanja licima kojima očito nije potrebna pomoć prilikom glasanja

Slične novosti

Komentari