Home » Šajić: Vakcinacijom spriječiti eventualno zatvaranje

Šajić: Vakcinacijom spriječiti eventualno zatvaranje

Piše INFO

Ugostiteljski sektor jedan je od najpogođenijih pandemijom virusa korona, te vakcinacija ugostiteljskih radnika ima veliki značaj za očuvanje i stabilizaciju privredne grane u narednom periodu, rekao je Dalibor Šajić iz Udruženja poslodavaca turizma i ugostiteljstva Republike Srpske “Horeka”.

Šajić je izrazio zadovoljstvo što se danas u Banjaluci na vakcinaciju bez zakazivanja, koju je organizovalo Udruženje, odazvao veliki broj ugostiteljskih radnika.

“Do sada je bilo oko 150 ljudi, te pozivam i ostale poslodavce i radnike da se vakcinišu, kako bi na taj način smanjili pritisak na zdravstvo, ali i spriječili eventualno zatvaranje ako se epidemiološka situacija pogorša”, rekao je Šajić.

On je naveo da je u planu da se vakcinacija za radnike u ugostiteljskom i turističkom sektoru organizuje i u drugim većim gradovima i sredinama.

Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković izrazio je zadovoljstvo velikim odzivom ugostitelja na vakcinaciju, s obzirom na to da je ugostiteljstvo među najpogođenijim sektorima.

“Cilj nam je da građani prepoznaju značaj vakcinacije, te da se što prije vakcinišu, naročito zbog pogoršane epidemiološke situacije”, rekao je Zeljković.

Slične novosti

Komentari