Home » Radmanović: BiH mora ići u EU bez obzira na njene slabosti

Radmanović: BiH mora ići u EU bez obzira na njene slabosti

Piše INFO

BiH mora ići u Evropsku uniju bez obzira na njene slabosti, rekao je Nebojša Radmanović, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma BiH, gostujući u emisiji Telering.

BiH i Republika Srpska u okviru nje, ekonomski, su u potpunosti vezane za Evropsku uniju, što je jedan od najbitnijih razloga Evropskog puta – naglasio je Radmanović.

Bez obzira na odluku Evropskog savjeta, po pitanju početka pregovora sa BiH-a, poznato je da SNSD eksplicitno traži i datum. Radmanović je optimističan po pitanju početka pregovora, ali ne i po pitanju datuma za BiH-a, za koji je kaže neizvjesno kada će ga uopšte dobiti.

Play Video

  • Danas već znamo, dan prije nego što će se odlučiti da nećemo dobiti datum. Naravno da bi vrlo važno bilo da dobijemo i datum jer onda na drugačiji način se i razvijamo, drukčije mi radimo ovdje, drukčije se prema nama odnose i iz Evropske unije i u cijelini iz Brisela, ovako nosi niz minusa. Dakle, ostajemo praktično na pola puta, i dalje nas pritišću za nešto što mi možda nećemo a moramo usvojiti, pa nekad usporimo, kažemo šta nas briga niste nam dali datum, dakle loše je što nam ne daju datum – naglasio je Radmanović.

Slične novosti

Komentari