Home » Predsjednik Stevandić sa predsjednicom Parlamenta Salcburga: Srpska želi da sačuva svoju autentičnost, specifičnost i nadležnosti

Predsjednik Stevandić sa predsjednicom Parlamenta Salcburga: Srpska želi da sačuva svoju autentičnost, specifičnost i nadležnosti

Piše INFO

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske dr Nenad Stevandić upoznao je danas, prilikom zvanične posjete Austriji, predsjednicu Parlamenta pokrajine Salcburg Brigitu Palauf (Brigitta Pallauf) sa principijelnim stavovima Republike Srpske, koja želi da sačuva svoju autentičnost, specifičnost i nadležnosti koje posjeduje.

On je sa predsjednicom Palauf razgovarao i o parlamentarnoj i ekonomskoj saradnji, te nastavku evropskih integracija Bosne i Hercegovine.

„Rekao sam predsjednici Palauf da politika u Bosni i Hercegovini nije toliko negativna koliko se prikazuje i da postoji velika saglasnost kada je u pitanju proces pristupanja Evropskoj uniji što je zajedničko svim entitetima i narodima unutar Bosne i Hercegovine“, rekao je predsjednik Stevandić, posebno se zahvaljujući predsjednici parlamenta pokrajine Slaburg što je pokazala razumijevanje za poziciju i stavove Republike Srpske.

Predsjednica parlamenta pokrajine Salcburg izrazila je zadovoljstvo današnjim sastankom, ističući da joj je velika čast što je imala priliku da razmijeni mišljenje i informacije sa predsjednikom Narodne skupštine Republike Srpske.

“Posebno mi je drago što smo imali priliku da razmotrimo našu dalju saradnju, koja će ostati na najvišem nivou“, izjavila je predsjednica Palauf, ističući snažnu podršku evropskom putu BiH.

Slične novosti

Komentari