Home » Predsjednik Stevandić i Šausberger potpisali Sporazum o saradnji Narodne skupštine i Instituta regiona Evrope

Predsjednik Stevandić i Šausberger potpisali Sporazum o saradnji Narodne skupštine i Instituta regiona Evrope

Piše INFO

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske dr Nenad Stevandić potpisao je danas u Salcburgu sa predsjednikom Instituta regiona Evrope Francom Šausbergerom Opšti sporazum o saradnji između Narodne skupštine Republike Srpske i Instituta regiona Evrope kojim je definisana međusobna saradnja u oblastima privrede, politike, nauke i kulture.

Predsjednik Stevandić, nakon potpisivanja Sporazuma, najavio je održavanje Parlamentarnog foruma u Banjaluci od 26. do 28. aprila, u organizaciji Narodne skupštine Republike Srpske.

“Na forumu očekujemo prisustvo brojnih funkcionera i parlamentarca iz Evropske unije, zemalja regiona i Bosne i Hercegovine“ izjavio je Stevandić.

Predsjednik Narodne skupštine je rekao da je potrebno ubrzati proces evropskih integracija i dodao da bi evropske institucije trebalo da se bolje upoznaju sa politikom koju vodi Republika Srpska, a koja se zasniva na održavanju mira i međusobnom razumijevanju.

„Potrebno je učiniti sve da se etablira ustavni položaj Republike Srpske i da se zaštite njene vrijednosti, koje su u potpunoj saglasnosti sa vrijednostima Evropske unije“, rekao je on i zahvalio se Šausbergeru na razumijevanju i podršci.

Šausberger je izrazio zadovoljstvo zbog potpisanog Sporazuma, ističući da je krajnji cilj ove saradnje što brže članstvo BiH u Evropskoj uniji.

„Posebno nam je drago što možemo zajednički da radimo na tome da Republika Srpska i Bosna i Hercegovina pristupe Evropskoj uniji, jer jasno je da dijelimo zajedničke vrijednosti“ izjavio je Šausberger.

Slične novosti

Komentari