Home » Određen pritvor Mandiću zbog ubistva u Banjaluci

Određen pritvor Mandiću zbog ubistva u Banjaluci

Piše INFO

Dalibor Mandić (36) iz Banjaluke, koji je osumnjičen da je nasmrt izbo sugrađanina Ariela Bogdanovića (28), provešće do mjesec dana iza brave, potvrđeno je “Nezavisnim novinama”.

Pritvor mu je odredio Okružni sud u Banjaluci, na prijedlog banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva.

Podsjetimo, prilikom ispitivanja Mandić je priznao zločin i pričao o narušenim međuljudskim odnosima na poslu, svom neslaganju i ignorisanju od strane kolega, ali i o problemima iz djetinjstva.

Za Mandića će najvjerovatnije biti zatraženo psihijatrijsko vještačenje.

Bogdanović je svirepo ubijen u petak oko 19 časova u blizini benzinske pumpe i studentskog Kampusa u Bulevaru srpske vojske u Banjaluci.

Napadač mu je prvo zario nož u predjelu leđa odnosno ramena, a potom ga usmrtio sa osam uboda nožem.

Za teško ubistvo terete Mandića koji je navodno istražiocima rekao i gdje je bacio nož kojim je nasmrt izbo mladića, ali se za ovim oružjem traga.

Sumnja se da je nož bačen u Vrbas, nakon po svemu sudeći, isplaniranog zločina.

Prema nekim informacijama iz istrage, napadač je već bio pripremio odjeću u koju će se presvući pa je nakon zločina Mandić skinuo odjeću sa sebe i bacio je u kontejner a policija je pronašla njegovu jaknu.

Inače, na snimku sa sigurnosnih kamera vidi se da ubica nosi crvenu jaknu.

Konbne noći mladića je ubica sačekao nakon posla i napao prvo u blizini “Delte”, gdje ga je povrijedio.

Mladić mu je pokušao pobjeći prema Kampusu gdje je pretrčao tranzit ali ga je napadač stigao i nakon što je pao, hladnokrvno ga je izbo najmanje sedam puta a potom lagano otrčao.

Zločin su snimile kamere, s snimak se proširio društvenim mrežama, što je izazvalo uznemirenje i zgražavanje javnosti.

Policiji je radnik pumpe ispred koje se desilo ubistvo, prijavio da je ispred mladić koji ne daje znakove života.

Policija je ubrzo opkolila grad i počela opzežnu pretragu za ubicom te su brojne policijske ekipe doslovno pretraživale svaki pedalj terena nedaleko od mjesta ubistva, a istovremeno su njihove kolege radile na terenu.

Traženi su dokazi, svjedoci, pregledani su video – snimci sa kamera.

Na više lokacija patrole su provjeravale svakog prolaznika, zaustavljana su i vozila, a sve to u potrazi za osumnjičenim koji je ekspresno uhapšen nekoliko časova nakon zločina i to u kući u kojoj je podstanar u banjalučkom naselju Starčevica.

Osumnjičenog su u subotu istražioci vodili do mjesta stanovanja kako bi izvršili pretres te je kasnije upućen u Tužilaštvo uz jake mjere bezbjednosti.

Direktor policije Republike Srpske Siniša Kostrešević pohvalio je službenike Policijske uprave Banjaluka koji su u saradnji sa Okružnim javnim tužilaštvom Banjaluka za manje od 24 časa pronašli i identifikovali počinioca ovog teškog krivičnog djela.

Banjalučane je veoma uznemirio ovaj svirepi zločin.

Za ubijenog mladića navode da je bio primjeren da i nikad nije bio problematičan, a živio je u banjalučkom naselju Borik.

Slične novosti

Komentari