Home » Kina: Spremni smo

Kina: Spremni smo

Piše INFO
kina

Kina je spremna da sarađuje sa Turskom po pitanju rešavanja situacije u Ukrajini, dok neke zemlje koriste tu krizu u svoje svrhe.

To je danas izjavio kineski ambasador u Ankari Liu Šaobin za turski list Ajdinlik.

“Visoko cenimo napore Turske po pitanju otvaranja ‘žitnog koridora’. Naravno, i zahtevi Rusije treba da budu ispunjeni. Neke zemlje koriste ukrajinsku krizu u svoje svrhe. To potkopava međunarodnu saradnju. Kina je spremna da uloži zajedničke napore kako bi se ukrajinska kriza rešila. Turska i Kina mogu zajedno da deluju u cilju rešavanja tog problema. Stavovi obe zemlje su slični”, rekao je kineski ambasador.

On se nada da će predstojeći sastanak lidera Turske i Rusije Redžepa Tajipa Erdogana i Vladimira Putina doneti pozitivne rezultate po pitanju otvaranja žitnog koridora.

“Taj problem može da reši sastanak Putina i Erdogana koji će se održati narednih dana. Turska je u tom pogledu pokazala uravnotežen stav”, konstatovao je Šaobin.

Podsećamo, predsednici Rusije i Turske, Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan, sastaće se 4. septembra u Sočiju. Iz Ankare je saopšteno da će lideri razgovarati o situaciji oko prehrambenog sporazuma.

Slične novosti

Komentari