Home » Fadil Novalić preuzeo rješenje, u zatvor mora do petka

Fadil Novalić preuzeo rješenje, u zatvor mora do petka

Piše INFO

Fadil Novalić, bivši premijer FbiH, koji je pravosnažno osuđen u aferi “Respiratori” na četiri godine zatvora, preuzeo je danas rješenje Suda BiH kojem mu se odbija žalba o odgodi izdržavanja kazne zatvora, saznaje portal “Avaza”.

Novaliću je Sud BiH žalbu odbio 14. marta, ali je on tek danas preuzeo rješenje. Pomenuti portal saznaje da je poštar danas poslije 16 sati obavijestio Sud da je Novalić konačno preuzeo sudski akt.

To znači da mu danas počinje teći rok od tri dana i da se presuđeni premijer u Vojkoviće mora javiti do petka, prenosi “Avaz”.

Novalić je sinoć objavio status u kojem ozbiljno prijeti državnim tužiocama.

“Isti ovi tužioci, ima ih četiri, to je dio mafije kriminalne u pravosuđu. Oni su vidjeli priliku u respiratorima da naprave skandal. Ja sam također mogao, emotivno to, mnogo teže doživjeti.

Međutim, ja sam to ovako sabrao: Ako oni mene emotivno oštete, ja neću moći ništa učiniti da se ti ljudi kazne ili udalje. Također, jedan ajet kaže da je dobro oprostiti, ali možete i vratiti. Ja sam se odlučio da vratim”, naveo je u objavi Novalić.

Po pravosnažnoj presudi, bivši premijer FBiH Fadil Novalić ide u zatvor četiri godine, Fahrudin Solak, bivši direktor Federalne uprave civilne zaštite šest, a Fikret Hodžić, vlasnik firme “F.H. Srebrena malina” pet godina, a osuđeni su u predmetu “Respiratori”.

Slične novosti

Komentari