Home » Dodik: Svesrpski sabor Srbije i Srpske – izraz srpskih vrijednosti

Dodik: Svesrpski sabor Srbije i Srpske – izraz srpskih vrijednosti

Piše INFO

Svesrpski Vaskršnji sabor Srbije i Republike Srpske biće srpski dokument u kome će pravnim jezikom, prihvatljivim, biti rečeno sve ono što Srbi u Republici Srpskoj i Srbiji misle, izjavio je predsjednik Milorad Dodik, i dodao da će to biti izraz srpskih vrijednosti.

Reagujući na izjavu Denisa Bećirovića koji je tokom razgovora sa Kristijanom Šmitom rekao da je najava održavanja sabora “apsolutno neprihvatljiva u demokratskom i civilizovanom svijetu”, Dodik je rekao da on neće biti ni pozvan.

  • Veoma sam optimističan kada je održavanje sabora u pitanju. Mislim da će on biti prije svega srpski dokument, izraz srpske vrijednosti. Svi drugi govore o svom položaju, zašto ne bi i mi. Zašto je problem ako se Srpska i Srbija sve više približavaju do ujedinjenja – rekao je Dodik.

Istakao je da bi dokument usvojila Narodna skupština Republike Srpske i Srbije

  • Sabor bi okupio političku elitu Srpske i Srbije, političke predstavnike Crne Gore, KiM, dijaspore. Tu bi bile uključene akademije nauka Srpske i Srbije, pa i akademije nauka Crne Gore koje žele da učestvuju, predstavnici SPC i mi but razgovarali o sadašnjem stanju – rekao je Dodik.

Mi hoćemo, rekao je Dodik, Republiku Srpsku i stabilnu Srbiju.

  • Hoćemo da naš narod bude zaštićen u Sloveniji, u Hrvatskoj. Hoćemo da ima svoj status u Crnoj Gori – rekao je Dodik.

Upitao je kakav je položaj Srba u FBiH.

  • Potpuno je nesnošljiv. O tome će razgovarati – dodao je on.

Na jučerašnjem sastanku Dodika sa predsjednikom Srbije Aleksandarom Vučićem i patrijarhom srpskim Porfirijem, dogovoreno je da u Beogradu i u drugim dijelovima Srbije 5. i 6. maja bude održan veliki Vaskršnji sabor Srbije i Republike Srpske.

Slične novosti

Komentari