Home » Dodik: Srpska trpi pritiske zbog odgovorne nacionalne politike

Dodik: Srpska trpi pritiske zbog odgovorne nacionalne politike

Piše INFO

Republika Srpska svih ovih godina trpi nezapamćene pritiske zbog odgovorne nacionalne politike očuvanja srpskih interesa, ustavne pozicije i prava zagarantovanih Ustavom i Dejtonskim sporazumom, kaže predsjednik Srpske Milorad Dodik.

Pokazali smo da možemo i hoćemo da jačamo našu Republiku, kao i snagu da se izborimo s podvalama i sve jačom antisrpskom propagandom koja želi da oteža poziciju svim Srbima. Naša snaga je u našoj ljubavi prema Republici Srpskoj, u našim ljudima, našim vrijednostima i našim prijateljima, koji nas nikada nisu ostavili – istakao je Dodin na Iksu.

Vidi se, kaže, da Amerikanci imaju jasno zacrtan plan koji ovdje nastoje ostvariti i kroz mehanizam sankcija i ucjena.

  • Pokušavaju rušiti i napredak koji je postignut na evropskom putu samo da njihova dominacija ne bi bila dovedena u pitanje. Uporedo s našim napretkom i značajnom porukom EU o prihvatanju dejtonske BiH, nastavlja se njihov progon putem neustavnih institucija. Prijeti se čak i nekim novim imenima, a njihovo djelovanje se pojačava putem faktora koji kontrolišu. Ta politika nikada nije bila prijateljska prema Srbima. To je politika sile, koja želi da uguši svaki glas koji nije dio američke priče – naveo je Dodik.

Јuče su, ističe Dodik, imali priliku da vide do kojih granica ide njihova mržnja prema Srbima i svu njihovu podmuklost, čuti izjave kojima odobravaju agresiju nad srpskim narodom i sve što su napravili.

  • Sve što oni rade duboko je usmjereno protiv Srba. Nema nikakve veze ni sa mirom ni sa stabilnošću i to zna svaki normalan čovjek. Tvrditi da se nedužni civili mogu bombardovati radi postizanja mira mogu samo bezdušne, beskrupulozne i podle hulje, koje ne znaju za moral i saosjećanje. Gađali su nedužne civile, ubijali su našu djecu i sada nam pričaju o pravdi – rekao je Dodik.

Čak i danas, navodi Dodik, osporavaju mogućnost da se održi sjednica Savjeta bezbjednosti UN na kojoj bi se govorilo o svemu što je napravljeno.

  • Njihov dobro poznati metod je da utišaju sve glasove koji bi mogli reći istinu. Oni žele da izbrišu naša sjećanja i našu bol svojim lažima. To im nikada nećemo dopustiti. Nikada Srbi neće zaboraviti šta su napravili i nikada BiH neće ući u NATO. Nijedan čovjek u Srpskoj neće pristati na to. Srbi nikada neće moći zaboraviti stradanja i silu koja napada nedužne civile i razara sve oko nas. Ali, Srbi su preživjeli i biće sve jači. Koliko god oni pokušavali da nas utišaju, mi ćemo biti sve glasniji – kaže Dodik.

Slične novosti

Komentari