Home » Dodik: Šmit nema nikakvu nadležnost; Neprihvatljiva priča o pokretanju postupka protiv Šulića

Dodik: Šmit nema nikakvu nadležnost; Neprihvatljiva priča o pokretanju postupka protiv Šulića

Piše INFO

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Kristijan Šmit nema nikakvu nadležnost nad zemljištem na Јahorini, već da pokušava da destalbilizuje BiH.

Istakao je da je neprihvatljiva priča o pokretanju postupku protiv ministra trgovine i turizma Srpske Denisa Šulića.

Dodik je izjavio da su uložena javna sredstva da Јahorina postane mjesto gdje će ljudi investirati, te da se vidi da za tako nešto postoji interes.

  • Oni su sad smislili da zabrane promet zemlje, to nije njegova nadležnost, on nema nikakvu nadležnost takve vrste – rekao je Dodik i dodao da na tu priču nasjedaju muslimani u Sarajevu.

Dodik je istakao da je neprihvatljivo priča o pokretanju postupku protiv ministra trgovine i turizma Denisa Šulića, naglasivši da je to bila odluka Vlade.

  • Nećete zatvoriti Republiku Srpsku i naravno da ćemo i naći način da se tome suprostavimo. Nemojte nas izazivati, na vrh ste nam glave vezano za to – izjavio je Dodik novinarima iz Republike Srpske tokom svog boravka u Antaliji.

Dodik je rekao da ranije nije htio da ne bude kako brani sebe, ali da je u situacijama kada jedan čovjek radi svoj posao, kada se donese odluka Vlade, pa se nađe neki tužilac, dosta više i tog Tužilaštva.

  • Naravno da nećemo da ćutimo, dosta je više toga – naglasio je Dodik i naglasio da je to otimanje imovine.

Dodik je naveo da Šmit stalno nešto “zabranjuje” Srpskoj, a kad je u interesu nekih zapadnih kompanija, onda u Federaciji postoji isporuku tih javnih dobara bez ikakve naknade.

  • Vidim tu spodobu koja se zove Šmit koja hoda ovdje po kuloarima. Osjećam se progonjenim. Gdje god se ja pojavim, on je negdje iza. Mlatara rukama pokušavajući da pridobije pažnju – rekao je Dodik.

Slične novosti

Komentari