Home » Da li tužilaštvo i policija štite vlasnika benzinskih pumpi “Nešković”

Da li tužilaštvo i policija štite vlasnika benzinskih pumpi “Nešković”

Piše INFO

Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini još nije utvrdilo da li je u avgustu ove godine Dragan Nešković, vlasnik lanca benzinskih pumpi u Republici Srpskoj, napao svog radnika!

Posebno je interesantno na relaciji tužilaštvo policija, jer dok iz tužilaštva zvanično tvrde kako od policije čekaju informacije, iz Policijske uprave Bijeljina saznajemo da je tužiocu dostavljeno sve što je tražio.

Naime, u avgustu ove godine na društvenim mrežama objavljen je snimak sa benzinske pumpe na kojem se vidi da jedna osoba prvo radnika gađa nekim predmetom, a zatim izlazi za njim i skida mu majicu.

Za jedne je odmah u startu sve bilo jasno, ali zvanična istraga u ovom predmetu ni četiri mjeseca od njenog pokretanja nije dala konkretne rezultate.

Istraga
U Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina potvrdili su portalu Srpskainfo da se predmet vodi pod brojem T14 0 KTA 0032442 22.

– Postupajući tužilac uputio je Policijskoj upravi Bijeljina zahtjev za prikupljanje potrebnih informacija i obavještenja, u cilju provjera navoda u prijavi i donošenja adekvatne tužilačke odluke – naveli su u odgovoru iz Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini.

Pojednostavljeno, tužilac koji rukovodi istragom u ovom slučaju mesecima čeka na informacije od policijskih službenika da li je u konkretnom slučaju Nešković izvršio krivično djelo ili ne.

Suštinski, ništa se bitnije nije promijenilo od avgusta ove godine kada je isto tužilaštvo zbog pritiska javnosti odlučilo otvoriti predmet u konkretnom slučaju.

– U vezi sa video-snimkom događaja koji se 15. avgusta 2022. godine pojavio u medijima u objektu i prostoru BP “Nešković”, te na kojem se, po navodima iz medija, pojavljuje D.N. te druga NN lica, ovo Tužilaštvo je formiralo predmet u cilju provjera navoda iz medijskih natpisa. Postupajući tužilac će naložiti preduzimanje mjera i radnji u saradnji s nadležnim organima, a radi utvrđivanja postojanja elemenata krivičnog djela, te donošenja odgovarajuće tužilačke odluke – naveli su u avgustu iz Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini.


Radnik, čiji je identitet poznat redakciji Srpskainfo, izjavio je da, prema njegovim saznanjima, tužilaštvo ništa nije uradilo u konkretnom slučaju.

– Nadam se i očekujem od nadležnih institucija da postupe u skladu sa zakonom – izjavio je N.Č. za Srpskainfo.

Vladimir Dragičević, advokat radnika koji je bio žrtva napada, izjavio je da ni sam ne zna u kojoj je fazi predmet.

– U pitanju je Bijeljina i teško se dolazi do informacija iz spisa – objasnio je advokat Dragičević.

Kada je u pitanju privatna tužba protiv vlasnika lanca benzinskih pumpi, Dragičević je izjavio da prvo želi sačekati odluku tužilaštva u konkretnom slučaju.

Snimak
Podsjetimo, u avgustu ove godine na Facebook stranici “Crna lista poslodavaca Republike Srpske” objavljen je video-snimak nadzorne kamere sa Nešković pumpe u Bijeljini na kojem se vidi napad na radnika i ponižavajuće ponašanje, a kako je tada navedeno, riječ je o vlasniku Draganu Neškoviću. Vlasnik benzinskih pumpi je nakon objavljivanja snimka negirao da je on napao radnika.

Na snimku se jasno vidi da muškarac istrčava za radnikom i gađa ga najvjerovatnije čašom, nakon čega ispred objekta tjera muškarca da se skine go do pasa, odnosno da skine radnu majicu. Nakon toga je nesrećni radnik otjeran.

Snimak je objavio administrator Fejsbuk stranice Dražan Pejaković, koji je medijima potvrdio identitet radnika, kao i to da je radnika napao vlasnik Nešković pumpe zbog čega je potražio i pravnu pomoć.

– Radnik inače radi u marketu koja je u sklopu benzinske pumpe i ušao je tu u kafić, koji je isto u sklopu pumpe, nešto da ostavi, a Dragan Nešković je rekao da mu se donese nešto od pića. Momak, pošto ne radi kao konobar i nije mu tu radno mjesto, krenuo je nazad u market. Vlasnik ustane kao što se vidi i gađa ga čašom. Na kraju kaže: “Skidaj majicu i kući” – bilo je napisano na Fejsbuk stranici Crna lista poslodavaca Republike Srpske.

Kasnije se i sam radnik javio administratoru stranice, te mu ispričao da je do problema došlo, između ostalog, nakon što je prišao Neškoviću da ga obavijesti kako ponovo ne radi pištolj za gorivo.

Nakon objavljenog snimka Nešković je novinarima negirao da je on osoba koja je napala radnika.

Slučaj je prijavljen tužilaštvu, koje je pokrenulo istragu u cilju utvrđivanja tačnih okolnosti prijavljenog slučaja.

Slične novosti

Komentari