Home » Vučić: Lista “Srbija ne smije da stane” dostaviće ime mandatara

Vučić: Lista “Srbija ne smije da stane” dostaviće ime mandatara

Piše INFO

Predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras, poslije sastanka sa liderima vladajućih stranaka u Predsjedništvu Srbije, da će lista “Srbija ne smije da stane” u narednih nekoliko dana dostaviti ime mandatara za sastav nove vlade.

Kao što znate, poslije uspješno okončanih izbora 17. decembra u skladu sa Ustavom i Zakonom o predsjedniku održao sam konsultacije sa svim političkim strankama i listama koje su učestvovale i koje su to željele – rekao je Vučić.

On je rekao da tri izborne liste od kojih je jedna manjinska nisu željele da učestvuju, dok je sa ostalima obavio konsultacije i u skladu sa tim prihvatio infromaciju da lista “Srbija ne smije da stane” ima većinu koja je dovoljna za formiranje skupštinske većine i vlade, te da će mu u narednih nekoliko dana dostaviti ime mandatara za sastav nove vlade.

Vučić je rekao da se Srbija nalazi u ne lakoj političkoj situaciji, prije svega zbog geopolitičkih prilika, zbog onoga što se zbiva na istoku Evrope.

  • Zbog, rekao bih, nemoći velikih sila da se probleme riješe mirnim putem, i zbog toga Srbija kao zemlja koja je vojno-neutralna i u potpunom je okruženju ili NATO zemalja ili NATO aspiranata, i sa druge strane zemlja koja jedino u Evropi nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji, se nalazi pod jasnim i nedvosmislenim pritiskom – rekao je Vučić.

Dodao je da je u takvim uslovima razumljivo da pojedine zemlje i preko svojih predstavnika pokušavaju da utiču i na unutrašnje političke prilike u Srbiji, što ništa nije novo i neobičajno.

Slične novosti

Komentari