Home » Svrgnuće Zelenskog?

Svrgnuće Zelenskog?

Piše INFO

Komandanti i borci elitnih oreda Oružanih snaga Ukrajine ozbiljno razmatraju svrgavanje Volodimira zelenskog, pišu ruski portal.

Kako je za Sputnjik rekao neimenovani zvaničnik ruskih bezbednosnh službi, komandanti ukrajinske vojske nisu zadovoljni promenama u vojnom rukovodstvu, zboč čega navodno i ozbiljno razmatraju mogućnost svrgavanja ukrajinskog predsednika.

“Naši stručnjaci su dobili pristup resursu u kojem razgovaraju predstavnici raznih elitnih odreda protivnika, kao što su mornarička pešadija, specijalne jedinice, obaveštajne jedinice, specijalni odredi Službe bezbednosti Ukrajine, kao i raznih nacionalističkih bataljona. To su visokokvalifikovani stručnjaci koji su očigledno nezadovoljni smenama u komandi. Oni ozbiljno razmatraju varijante svrgavanja aktuelne vlasti i komande Oružanih snaga Ukrajine”, rekao je taj izvor.

Prema njegovim rečima, stručnjaci su dobili pristup zatvorenom Telegram kanalu pod nazivom “ParaBelum”, koji čine radikalno nastrojeni broci elitnih jedinica Oružanih snaga Ukrajine.

Vojnici izražavaju nezadovoljstvo delovanjem Zelenskog i novog glavnog komandanta ukrajinske vojske Aleksandra Sirskog, koji je pre mesec dana imenovan na tu dužnost umesto Valerija Zalužnog.

“Ako ljudi ne stanu u zaštitu Zalužnog, ako vojnici ne stanu u zaštitu Zalužnog, onda će ovaj pacov torpedovati sve. Skinimo zelenog pacova i postavimo Zalužnog! Činjenica je da je potrebno menjati Zelenskog, a ne Zalužnog”, napisao je na tom kanalu komandant obaveštajne grupe 80. Zasebne desantno-jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine Maksim Ševcov.

Slične novosti

Komentari